{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mesi i Gvardiola donirao milion evra za borbu protiv korone

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Velikodušna donacija fudbalskih velikana
Mesi i Gvardiola donirao milion evra za borbu protiv korone

Sve je više sportista i klubova koji ulažu velilki novac u borbi s virusom korona. Teška vremena ujedinila su sve koji od sporta žive, zbog toga i ne čudi veliki broj onih koji na sve moguće načine pokušavaju da se bore protiv najveće pošasti modernog doba.

Među onima koji su dali svoj doprinos su Lionel Mesi i Pep Gvardiola koji su u fondove za nabavku medicinske opreme donirali po milion evra! Novac je iskorišćen za kupovinu zaštitne opreme, maski, naočara, rukavica i dezinfekcionih sredstava, kao i respiratora neophodnih da bi se sačuvali ljudski životi protiv neprijatelja koji upravo napada disajne puteve. Sav materijal biće raspoređen za medicinske ustanove širom Katalonije, s obzirom da su Pep i Mesi novac uplatili upravo jednom poznatom katalonskom fondu.

Mozzart donira DESET respiratora bolnicama

Podsetimo, u borbu protiv COVID-19 odavno je uključen vlasnik Hofenhajma Ditmar Hop koji je preko svoje kompanije uložio veliki novac za istraživanje vakcine protiv virusa korona. Robert Levandovski je nedavno takođe donirao milion evra za borbu protiv virusa, dok su njegovi saigrači Leon Gorecka i Džošua Kimih zajedno uplatili istu sumu novca. Prvi čovek madridskog Reala Florentino Perez najavio je nedavno “veliku donaciju“ kako bi se izašlo na kraj s nevidiljivim neprijateljem, dok je nekadašnji vlasnik Intera Masimo Morati poklonio milion evra bolnicama u Lombardiji. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković donirao je respiratore i medicinsku opremu, dok je iz Partizana najavljeno da će se odreći dela plata kako bi se novac uplatio za rešavanje najvećeg problema današnjice...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×