{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Meč loptu za EP imaju Turci, Francuzi, Englezi...

/ Izvor: mozzartsport.com
Još 18 slobodnih mesta
Meč loptu za EP imaju Turci, Francuzi, Englezi...

Ušli smo u poslednji mesec kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, šest reprezentacija je već overilo vizu, a 18 mesta je još otvoreno. Međutim, večeras, na startu pretposlednjeg kola, neka bi mogla da se popune.

Četiri reprezentacije imaju u svojim rukama meč lopte, dok bi peta mogla da prođe, ali uz kiks rivala. I tome se ne nadamo, jer bi mogla da prođe Portugalija, ako Srbija večeras zariba u duelu sa Luksemburgom.

Nego, da krenemo redom. Najpre grupa A. Tu je situacija dosta jasna: Engleska u svom jubilarnom 1.000 meču dočekuje Crnu Goru i ako pobedi, imaće dodatni razlog za slavlje, pošto će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Mogao bi Gordi Albion da prođe i sa remijem, ali pod uslovom da selekcija sa Kosova i Metohije ne slavi u Češkoj.

Meč loptu imaju i Česi u Plzenu. Od razdvajanja sa Slovačkom, reprezentacija Češke nije propustila nijedno Evropsko prvenstvo, a svi su izgledi da neće ni predstojeće. Pobeda nad timom sa Kosova i Metohije doneo bi Knedličkama večeras kartu za šampionat kontinenta.

U grupi B Ukrajina je uveliko izborila prolaz na evropsku fudbalsku smotru, a mogla bi to i Portugalija večeras. Nadamo se da neće, jer je scenario da Navigatori pobede Litvaniju, a da Srbija ne savlada na Marakani Luksemburg. Verujemo da će se rasplet u ovom društvu desiti, ipak, u poslednjem kolu.

Igraće se ove večeri još u grupi H, gde dve selekcije imaju šansu za plasman na Evropsko prvenstvo. Jedna je Francuska, aktuelni  prvak sveta, koju na šampionat vodi pobeda nad Moldavijom u Parizu. Mogli bi Trikolori da overe vizu i u slučaju remija, ali pod uslovom da Island ne slavi u Turskoj.

I Turci imaju meč loptu. I to duplu šansu. Island im dolazi u goste u Istanbulu i ukoliko crveno-beli ne izgube, dakle igra im čak i remi, plasiraće se na šampionat kontinenta. Ribare samo pobeda održava u igri, ali čak i ona bi im bila slaba vajda, pošto Turci u poslednjem kolu idu u Andoru.

A, onih pomenutih šest selekcija koje mirno čekaju poslednja dva kola su: Belgija, Italija, Rusija, Poljska, Ukrajina i Španija.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Sreda

Grupa A
20.45  (1.05)  Engleska  (14.00)  Crna Gora  (35.00)
20.45  (1.70)  Češka (3.70)  Kosovo  (5.20)

Grupa B
20.45  (1.15)  Srbija  (7.75)  Luksemburg  (18.00)
20.45  (1.02)  Portugalija  (20.00)  Litvanija  (45.00)

Grupa H
18.00  (1.70)  Turska  (3.60)  Island  (5.30)
20.45  (1.01)  Francuska  (23.00)  Moldavija  (50.00)
20.45  (1.20)  Albanija  (6.50)  Andora  (15.00)

(FOTO: Reuters)

 

Najnovije vesti


×