{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Matićev dan iz snova: Debi za Partizan, pa proslava košarkaškog Kupa
Matićev dan iz snova: Debi za Partizan, pa proslava košarkaškog Kupa

Dugo, saigurno do kraja karijere, Bojan Matić će pamtiti 16. februar 2020. godine. Iskusni napadač je zabeležio prve minute u  crno-belom dresu, bar kada je reč o zvaničnim utakmicama, i tako na najbolji način krunisao lepu karijeru u Superligi.

Ostaće zabeležno da je Partizan na njegovom debiju slavio sa 3:0 protiv Radnika... Bivši napadač Vojvodine se nije upisao u listu strelaca, ali mu taj podatak nije poremetio raspoloženje.
„O ovome sam sanjao svih ovih godina. Kada smo kretali na utakmicu osetio sam onu pozitivnu tremu, leptiriće u stomaku- što naš narod kaže, jer za mene nije postojao lepši momenat do sada u karijeri do potpisa za crno-bele. To je kao što znate ostvarenje mog sna i ispunjenje želje svih ljudi koji me vole i koji su i brinuli o meni i vodili moju karijeru, a danas nisu sa nama“, poslao je poruku Matić preminulom menadžeru i bivšem napadaču crno-belih Dejanu Čuroviću.

Rođeni Zrenjaninac šansu je dobio u 75. minutu kada je zamenio Umara Sadika.
Želim da ponovim da sam oduševljen u kakvom sam kolektivu. Svi se družimo, dišemo kao jedan, ne postoji razlika kod igrača da li je neko došao pre pet godina ili pre pet dana. Takva energija se prenosi na teren. A što se tiče debija, hvala šefu što mi je ukazao šansu da debitujem pred našim navijačima jer znamo koliko nam je bitna njihova podrška. Oni su doslovno naš dvanaesti igrač na terenu. Ide i lepo vreme, pa koristim priliku da ih pozovem da dođu i budu uz nas i sa nama u superligaškoj borbi“.

Imao je još jedan razlog da slavi visoki napadač.
„Kada počne prvenstvo prva kola su najteža i tu se lako gube bodovi. Imali smo period priprema od mesec dana, još treba da se prebacimo u takmičarski mod, ali važno je da smo upisali bodove. Moglo je biti i više golova. Siguran sam da će iz nedelje u nedelju sve biti bolje i bolje i da će Partizan pokazati kvalitet koji ima i koji je nadogradio. Ujedno želim da čestitam i našim košarkašima osvajanje Kupa Radivoja Koraća“, zaključio je Matić.

×