{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mateusov front protiv Nojera: Tvrdoglavo i drsko, niko ti neće dati to što tražiš

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
„Seti se šta je Bajern uradio za tebe“, kaže legendarni fudbaler
Mateusov front protiv Nojera: Tvrdoglavo i drsko, niko ti neće dati to što tražiš

Osim pitanja da li će, kad i kako biti nastavljena Bundesliga, centralna tema ljubitelja fudbala u Nemačkoj je status Manuela Nojera. Golman Bajerna našao se u žiži javnosti pošto je prva runda pregovora sa čelnicima kluba podom nastavka saradnje – propala.

Bavarski gigant insistira da postojeći ugovor, oročen do juna 2021, može maksimalno da se produži do leta 2023, dok reprezentativac zahteva saradnju na pet godina i čak traži da sve vreme brani, čime bi Aleksandar Nibel, čiji je dolazak iz Šalkea ozvaničen, sve vreme proveo na klupi. A nije takav plan bio u početku.
U ovim teškim vremenima, Nojer bi trebalo da se seti šta je sve Bajern uradio za njega, da bude zahvalan klubu, jer uvažavanje nije pitanje samo jedne strane. Trebalo bi da bude dvosmerno“, upozorava Lotar Mateus, legenda Bajerna.

Čuveni fudbaler, sada u ulozi stručnog konsultanta na TV Skaj, podseća Nojera da su čelnici Bajerna prošle sezone stali na golmanovu stranu kad je buknula rasprava ko bi trebalo da bude prvi izbor Joahima Leva u reprezentaciji, pošto je tadašnji predsendik Uli Henes javno kritikovao Marka Andrea ter Štegena. Na sve to valja imati na umju da su u Minhenu držali Manuela na platnom spisku u sezonama 2016/17 i 2017/18 kad je zbog niza povreda propustio višd od 60 utakmica.
Ne sećam se da je bilo kom igraču Bajern ukazao toliku količinu poštovanja kao Manuelu Nojeru. A on tvrdoglavo traži dugoročni ugovor, što je drsko, jer tako nešto nijedan klub na svetu ne bi prihvatio“, prokomentarisao je Mateus.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×