{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Najbolji strelac u istoriji PSŽ-a na raskrsnici
no_image.png

Prvo se pominjalo da je Atletiko završio posao, ali nije. Zbog novca, naravno. Potom je kao bomba odjeknula vest da bi mogao u Boku, na čuvenu Bombonjeru. Izgleda, ipak, da ni od tog posla nema ništa, kao i da udomljavanje Edinsina Kavanija u neki od vrhunskih svetskih klubova ide teže nego što su se igrač i njegovi zastupnici nadali.

Na stranu kvaliteti, broj golova, energija, tu nikad nije bilo, niti će biti dvojbe. Problem je krštenica. A u doba pandemije virusa COVID-19 malo ko je od najpoznatijih klubova planete spreman da ponudi unosan ugovor 33-godišnjaku. Prvo, zato što bi mogao da ga plaća bar dve, tri godine, a pritom ne bi mogao da ga unovči pre isteka ugovora, jer je teško poverovati da će neko kupiti napadača u 35. Posebno posle efekata globalne krize.

Zato informacija Gazete delo sport, koliko god se isprava činila neozbiljnom, ima uporište. Menadžeri Edinsona Kavanija ponudili su svog klijenta Interu. Direktorski dvojac Bepe Marota – Pjer Auzilio razmišlja. Jasno im je da bi im nekadašnji centarfor Napolija dosta toga doneo, ali igrača sličnih karakteristika već imaju u liku Romelua Lukakua. Ovih dana više su zaokupljeni traganjem za naslednikom Lautara Martineza, ukoliko Barselona aktivira raskidnu klauzulu i pre 15. juna odvede Argentinca.

Na stadionu „Đuzepe Meaca“ traže brzog, pokretljivog, špica koji bi bio kompatibilan sa Lukakuom. Zato im je Dris Mertens pri vrhu liste. Pominje se i Pjer Emerik Obamejan, međutim, pitanje je da li bi Arsenal pustio Gabonca. A opet, s druge strane, šansa da se dovede Matador ukazuje se jednom u životu. Pride, besplatan je čim mu istekne ugovor sa Pari Sen Žermenom.

A na Parku prinčeva bi da otkupe Maura Ikardija, eventualno ga odmah preprodaju. Širok je je prostor da se u pregovore oko statusa jednog napadača uključi i drugi. S tim da su se Kavanijevi agenti baš rastrčali ovih dana, pa Gazeta istovremeno prenosi informaciju kako su pozvali i čelnike PSŽ-a da pitaju može li sjajni napadač da dobije produžetak ugovora!?

Pre dva meseca nikom u Parizu to nije palo na um. Sad, kad je kriza svuda, možda se predomisle.

(FOTO: AFP)

Najnovije vesti


×