{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Masimo Odo nudi posao Slobodanu Rajkoviću, koči plata od 500.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Srpski reprezentativac je ipak prvi pik čuvenog Italijana
Masimo Odo nudi posao Slobodanu Rajkoviću, koči plata od 500.000 evra

Letos se pisalo da je gotovo sigurno da će, nakon rastanka sa bankrotiranim Palermom, Slobodan Rajković karijeru nastaviti u Sampdoriji. Pominjali su se i Đenova, Breša, Leče, Malatija, na kraju i Partizan, ali su nadležni organi taj transfer stopirali pod obraloženjem da su crno-beli dogovorom sa Lazarom Markovićem već ispunili kvotu od jednog potpisa po isteku prelaznog roka, pa je Rajković ostao bez angažmana.

Sada bi međutim njegov status mogao da se promeni, pošto mu čuveni Masimo Odo, desni bek reprezentacije Italije koja je 2006. osvojila titulu prvaka sveta, nudi ugovor u Seriji B, preciznije u Peruđi.

Nije ta prila sasvim nova, ali se aktuelizovala nakon što je Odo zbog povrede Gabrijelea Anđele ostao bez startnog štopera na period od bar tri meseca. Predsednik Masimo Santopadre i njegovi saradnici odmah su krenuli da ispituju tržište, ali su brzo odustali od Arlanda Ajetija (bivši igrač Krotonea i Torina) i Marka Andreolija (nekad Kaljari i Kjevo) i baš Rajkovića izdvojili kao prvog pika.

Srpskog štopera (30) vide kao idealnog partnera za Norberta Đombera u formaciji sa četvoricom u poslednjoj liniji, ali i kao solidnu opciju kad se igra sa trojicom štopera što je sistem koji Odo sve češće koristi.

Međutim, nije sve baš tako lako izvodljivo. Prvo, Rajković navodno zahteva platu od oko 500.000 evra što baš i nije u Peruđinom dometu. Drugo, povrede su namučile Rajkovića i klubovi su uvek oprezni u takvim situacijama, posebno kad je igrač pet meseci bez kluba. Mada, sam Rajković tvrdi da je spreman ko zapeta pušta, pošto već mesecima radi po četiri sata dnevno sa kondicionim trenerom u Beogradu.

A ako ne prođe Peruđa, onda se čeka januar. Ko zna, možda se opet javi Partizan? Savi Miloševiću je još jedan štoper svakako neophodan.

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×