{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Marko Nikolić prihvatio ponudu karijere, sledi potpis na dve godine

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 20
Isplatilo se čekanje
Marko Nikolić prihvatio ponudu karijere, sledi potpis na dve godine

Otkako je jesenas dobio otkaz u mađarskom Fehervaru (nekadašnji Videoton), srpski stručnjak Marko Nikolić je rešio da da čeka i pažljivo bira ponudu za naredni posao. Imao je pozive da preuzme Sarajevo, AEK iz Atine, klubove u arapskom fudbalu, ali je čekao nešto bolje.

I izgleda da je dočekao. Nedavnu najavu ruskih medija da je Nikolić kandidat sa trener moskovske Lokomotive, danas su potvrdile kolege i Mađarske i otišle korak dalje. Kako pišu tamošnji mediji Csakfoci.hu i Nemzeti Sport, Nikolić je izgleda dogovorio dolazak u Lokomotivu. Njemu je ponuđen dvogodišnji ugovor koji je prihvatio.

Još ništa nije potpisano i nije zvanično, ali prema saznanjima mađarskih medija - kod kojih Nikolić drži visok rejting i danas je jedna od glavnih vesti dana - on je postigao načelan sporazum sa ruskim vicešampionom.

Čeka se da se sezona nastavi i završi, pa da Lokomotiva i zvanično objavi rastanak sa svojom trenerskom legendom Jurijem Sjominom kojem ističe ugovor i čak četvrti mandat na klupi popularnih Železničara. Dok ne bude zvanično potvrđena vest da Sjomin napušta klub, neće biti ni potvrde Nikolićevog dolaska.

Lokomotiva je još pre nekoliko meseci odlučila da je vreme za promenu i da joj je potreban neko mlađi i moderniji na klupi od starog trenerskog vuka. Pominjala se gomila kandidata za Sjominovog naslednika. Prva želja je bio češki strateg Jindržih Trpišovski iz Slavije iz Praga, ali on nije bio raspoložen da menja klub. Kao Sjominovi naslednici su figurirali i Vladan Milojević kada je napustio Crvenu zvezdu i tadžikistanski stručnjak Igor Červečenko koji je i ranije sedeo na klupi moskovskog kluba, ali je izbor na kraju pao na Nikolića.

Za srpskog stručnjaka će ovo biti izazov karijere posle Rada, Partizana, Olimpije i Videotona. Lokomotiva je stalni knadidat za trofeje u jakoj ruskoj Premijer ligi, redovan učesnik evrokupova i klub sa stabilnim finansijama i velikim budžetom.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×