{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Marko Nikolić potpisuje 15. maja, Sjomin nije uspeo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 23
Srpski stručnjak će od starta naići na otpor
no_image.png

Dolazak Marka Nikolića u moskovsku Lokomotivu koji se najavljuje već nedeljama, biće ozvaničen 15. maja. Tada će srpski stručnjak i zvanično od strane kluba biti postavljen za novog trenera moskovskog kluba.

Ruski mediji danas pišu da je otklonjena i poslednja dilema oko promena na klupi Lokomotive. Većina članova uporavnog odbora je stala na stranu generalnog direktora Vasilija Kinkladzea i podržala ga u nameri da ne produži ugovor aktuelnom treneru Juriju Sjominu i da na njegovo mesto postavi Marka Nikolića.

Sjominov ugovor ističe 31. maja i to će biti njegov kraj na klupi Železničara. Moguće je da će biti potpisan novi kratkoročni, ali samo u slučaju da se prekinuta sezona u Rusiji nastavi.

Pregovori Kinkladzea i Nikolića su počeli još jesenas, a srpski trener je od tada u nekoliko navrata boravio u Moskvi na razgovorima i dogovarao detalje saradnje. Rukovodstvo Lokomotive je pokušavalo da sve to obavi u tajnosti zbog aktuelnog trenera Jurija Sjomina koji ima status žive legende kluba. Kada su se pojavile prve informacije da bi Nikolić mogao da zameni Sjomina, iz kluba su to kategorično demantovali. Zapravo, pokušavali su da dobiju na vremenu i da spreče polemiku u javnosti.

Problem je što se Sjomin nadao novom ugovoru i što je imao ogromnu podršku navijača i javnosti jer je najzaslužniji što je Lokomotiva u prethodnih 25 godina od prosečnog kluba postala jedan od najvažnijih klubova na ruskoj fudbalskoj mapi. Skoro sve trofeje u klupskoj istoriji joj je doneo Sjomin koji je u četiri mandata na klupi popularnih Železničara proveo čak 22 godine. Stekao je kultni status među navijačima koji su želeli da nastavi saradnju, a pogotovo nisu želeli da mu klub radi iza leđa i preiprema mu naslednika. Zato su u Lokomotivi pokušavali da zataškaju pregovore sa Nikolićem i da zvanično potvrde Sjominov odlazak.

Ipak, kako je sezona došla pred kraj, stvari su morale da isplivaju na površinu i ruski mediji su provalili celu priču. Sjomin će u narednim danima i zvanično biti obavešten da mu neće biti ponuđen novi ugovor, a Nikolić će 15. maja i zvanično biti potvrđen kao novi trener.

Srpski stručnjak će sa Lokomotivom potpisati ugovor na dve sezone uz opciju za  treću, a godišnje će u Moskvi zarađivati 1.500.000 evra. Na startu će već naići na otpor zbog popularnosti svog prethodnika, ali će imati šansu da radom i znanjem dokaže da je Lokomotiva povukla pravi potez kada je rešila da baš on zameni najveće trenersko ime ruskog fudbala.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×