{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Novac ide u dobrotvorne svrhe
Maradonin dres prodat za 55.000 evra

Odavno Dijego Armando Maradona više ne igra fudbal, ali je i dalje bog na zemlji za Argentince i za navijače Napolija.

Dokazalo se to još jednom prethodnih dana, pošto je „desetka“ koju je Maradona nosio na prijateljskom meču između Argentine i Italije pre 33 godine prodata za fenomenalnih 55.000 evra!

Ova aukcija je imala humanitarni karakter, jer je sav novac išao u dobrotvorne svrhe, za bolnicu u Napulju u cilju borbe protiv virusa korona. Taj fond su pokrenuli rođeni Napolitanci Ćiro Ferara i Fabio Kanavaro, a upravo je Ferara stavio Maradonin dres na licitaciju.

Naravno, sve je urađeno uz Dijegov blagoslov, jer je on na toj utakmici dao dres Ferari, s kojim je tada bio klupski drug u Napoliju.
Dobili smo još jednu utakmicu, za Napulj, za moje drage Napolitance. Možda je ovo bio i naš najvažniji meč i dobili smo ga zajedno, ujedinjeni kakvi smo uvek i bili. Hvala ti Ćiro, zato što si mi omogućio da još jednom osetim tu emociju da budem deo tog divnog naroda. Čast mi je što sam mogao na ovaj način da pomognem“, poručio je Maradona preko fejsbuka.

Dijego je igrao za Napoli od 1984. do 1991. godine i za to vreme je doneo klubu dve titule prvaka Italije, Kup Italije, Kup UEFA i Superkup Italije.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×