{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Koštaće ih 15.000.000 funti
Mančester Junajted kupuje napadača

Mančester Junajted je izgleda rešio pitanje napadača za sledeću sezonu. Kako javljaju ostrvski mediji, klub sa Old Traforda je rešio da otkupi Odiona Igaloa kojeg je zimus doveo na pozajmicu iz kineskog Šangaj Šenhua.

Nigerijac je stigao u Junajted kao panično rešenje u poslednjim satima januarskog prelaznog roka pošto je Junajtedu pre toga propalo nekoliko raznih opcija za dovođenje napadača poput Džošue Kinga iz Bornmuta.

Igalo je tada stigao kao utešno i prelazno rešenje koje bi trebalo da posluži do 31. maja kada mu ističe pozajmica. Junajted je bio u problemima sa napadačima još od letos kada mu je otišao Lukaku, a nije došla zamena. A onda se povredio i Markus Rašford pa su Crveni đavoli tražili hitno rešenje na nekoliko meseci koje će zakpriti rupu.

Međutim, Igalo je ostavio toliko dobar utisak radom, ponašanjem i igrama da je Solskjer zatražio od uprave kluba da ga otkupi pre kraja pozajmice. I ta želja će mu biti ispunjenja. Junajted će mesec dana pre predviđenog roka o izjašnjavanju otkupiti Nigerijca za 15.000.000 funti (oko 16.500.000 evra) što i nije neki poseban trošak za bogati klub sa Old Traforda.

Igalo je došao zimus na besplatnu pozajmicu s tim što je Junajted pristao da mu plaća deo ogrome plate iz Kine koja iznosi 300.000 funti nedeljno. Crveni đavoli su na sebe preuzeli polovinu plate i sada samo ostaje da se Igalo finansijski žrtvuje i da se odrekne polovine velike plate iz Kine kako bi ostao na Old Trafordu trajno.

Nigerijac je od dolaska iz KIne morao prvo samostano da trenira dok se nije utvrdilo da je negativan na virus korone, a onda je dobio šansu i ostavio dobar utisak. Odigrao je osam utakmica, tri kao starter i postigao četiri gola uz jednu asistenciju što je više nego dobar učinak za nekog ko je delovao samo kao utešno i privremeno pojačanje.

(FOTO: reuters)

×