{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Izrečena prvostepena kazna dugogodišnjem gazdi Dinama
 Mamiću šest i po godina zatvora!

Na Županijskom sudu u Osijeku izrečena je prvostepena presuda Zdravku Mamiću i njegovim saradnicima za pljačku Dinama, prenosi Germanijak.hr.

Četvoricu okrivljenika USKOK je teretio za izvlačenje oko 116.000.000 kuna iz kluba, ali i nanošenje štete državnom proračunu od 12.200.000 miliona kuna neobračunatog poreza.

Zdravko Mamić dobio je šest godina i šest godina i šest meseci zatvora, njegov brat Zoran četiri godine i 11 meseci, bivši direktor Dinama Damir Vrbanović tri godine, a poreznik Milan Pernar četiri godine i dva meseca zatvora po svim tačkama.

Izricanju presude nije prisustvovao nijedan od optuženih, a Mamić je najavio da će komentar dati iz Međugorja, gde se trenutno nalazi.

Milan Pernar i Zoran Mamić optuženi su po prvoj tački optužnice za davanje mita, ali po svim ostalima su krivi. Po drugoj i trećoj tački optužnice kriva su sva četvorica.

Mamić stariji kriv je za malverzacije pri podeli obeštećenja za transfere Luke Modrića i Dejana Lovrena, dok su za malverzacije pri Lovrenovom transferu krivi i Mamić mlađi i Vrbanović.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×