{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mamić otkrio bruto primanja Dinamovog stručnog štaba: Bjelica za 20 meseci dobio 3.483.667 evra, pomoćnik pola miliona

Komentari: 5
Ukupan trošak stručnog štaba blizu 5,5 miliona evra
Mamić otkrio bruto primanja Dinamovog stručnog štaba: Bjelica za 20 meseci dobio 3.483.667 evra, pomoćnik pola miliona

Tresao se Zagreb pre desetak dana usled najjačeg zemljotresa u ovom veku, ali druga elementarna nepogoda preti da razori zidine Maksimira, doma fudbalera Dinama. Čitali ste već mnogo tekstova o žestokom sukobu na relaciji sportski sektor-uprava hrvatskog šampiona. Dinamove glavešine su želele da za 30 posto umanje primanja proizvođačima rezultata, sportski sektor nije želeo ni da čuje.

Rezime: otupšten je kompletan stručni štab uspešnog trenera Nenada Bjelice koji je Dinamu doneo evropsko proleće, potom i plasman u Ligu šampiona. Nema sumnje da je to bio vid pritiska na pedantnog stručnjaka… I da je samo pitanje kada će i pod kojim uslovima on da napusti klupu najtrofejnijeg hvratskog kluba.

Javnost je podeljena. Ima onih koji smatraju da su Dinamovi igrači i članovi stručnog štaba morali da u teškim vremenim pokažu solidarnost I prihvate novčane restrikcije. Drugi su u svemu videli hir gazde kluba Zdravka Mamića koji rukovodi Dinamom preko daljinskog upravljača iz Međugorja.

Kako bilo popularni Maminjo je večeras odigrao značajan potez u partiji šaha protiv sportskog sektora. Na Fejsbuk profilu objavio je zaradu članova stručnog štaba u poslednjih 20 meseci. Istina, Mamić je računao bruto iznos, ali I ti paramteri pokazuju da su za balkanske uslove Bjelica i njegovi saradnici živeli lordovski. Čak I više od toga. Mamić je otkrio zaradu u hrvatskim kunama, a kako se za sedam kuna dobija jedan evro lako je bilo izvesti računicu.

Bjelica je kao šef stručnog štaba u poslednjih 20 meseci inkasirao bruto zaradu od preko 3,4 miliona evra. Dakle, više od 170 hiljada evra mesečno. Zanimljivo je da je jedan od njegovih najbližih saradnika Rene Poms za isti period dobio 518.320 evra.

Ukupno troškovi Dinamovog stručnog štaba za 20 poslednjih meseci nešto manje od šest miliona evra.

Primera radi kao trener Crvene zvezde u drugoj godini ugovora Vladan Milojević je sa premijima zaradio oko 1.200.000 evra.

Mesi I saigrači su se odrekli 70 posto primanja. Igrači u Belgiji će mesečno živeti sa dve hiljade evra, Žilina je proglasila bankrot. Ronaldo, Juventus, Bajern I mnogi drugi su se solidarisali I pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vreme ispred nas I svi moramo da nosimo deo tereta. Svaki uspeh klub je plaćao, nikome nije ostao dužan I omogućio je uslove kakve nema niko u ovom delu Evrope. Game over”, napisao je Mamić na Fejsbuk profilu.

 

Najnovije vesti


×