{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Zenit ozvaničio dolazak mladog Brazilca...
no_image.png

Svega 15 utakmica u dresu Barselone (jedva preko 600 minuta), jedan jedini gol u Primeri i tek dve asistencije, ali dovoljno da ga katalonski velikan proda više nego dobro. Brazilac Malkom od danas je i zvanično novi član Zenita. Ugovor je potpisan do 2024. godine.

Mada se nije proslavio na Nou Kampu Rusi su morali da istresu pun džak para kako bi ubedili Špance da im prepuste prava na ugovor krilnog napadača. Prema pisanju Mundo deportiva Barselona će čak zaraditi na Malkomu. Podsetimo, on je Bordou plaćen 41.000.000 evra, a Zenit je pristao da u cugu iskešira 40.000.000 evra, plus još 5.000.000 kroz "lake" bonuse. 

Malkom će tako (čim se bonusi aktiviraju) postati najskuplji igrač u istoriji Zenita (Hulk i Vicel plaćeni su po 40.000.000), a samim tim i jedan od najskupljih u istoriji ruskog fudbala. S druge strane, Brazilac će s tih 45.000.000 izbiti na treće mesto najboljih prodaja Barselone. To govorimo po ciframa. Ispred njega biće samo Nejmar i Luis Figo. A ako ćemo praktično, može se reći da je Malkom možda i najbolja prodaja Barse, ako u obzir uzmom koliko je i kako igrao... 

Najnovije vesti


×