{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Kvote i tradicija kažu da je Obala Slonovače bliža slavlju, ali...
Mali raste, Slonovi prešli zenit

Gana i Tunis došli su sa šampionskim ambicijama u Egipat, ali grupnu fazu uspešno su prebrodili tek u poslednjem kolu, s tim da su ostavili različite utiske. Ako je suditi po tome, momci iz zemlje u Gvinejskom zalivu znatno su bliži ulasku među osam najboljih na svom petnaestom učešću na Kupu afričkih nacija koji su osvajali četiri puta, dok su u pet navrata gubili u finalu. Opširnije o ovoj najavi čitajte OVDE, a u drugom susretu osmine finala Kupa afričkih nacija snage odmeravaju Mali i Obala Slonovače.

U prvoj fazi, Obala Slonovače je bila druga u teškoj grupi iza Maroka, koji je kasnije neočekivano ispao od Benina, ali je zato trećeplasirana Južna Afrika izbacila domaći Egipat. Mali je bio prvi u slaboj grupi sa Tunisom, Angolom i Mauritanijom. Uz Alžir je bio najefikasniji tim grupne faze sa šest datih golova. I jedni i drugi teško gube, mnogi analitičari će ovde gađati nerešen ishod.

Skoro dve decenije je na tlu Afrike, i odlično poznaje tamošnje selekcije. Otuda je Milutin Mića Sredojević, bivši selektor Ruande i Ugande, a sada trener južnoafričkog Orlando Pajratsa, idealan čovek za prognozu utakmica na Kupu afričkih nacija. Mi vam prenosimo samo deo, a opširnije čitajte u štampanom izdanju TIP-a.
"Mali je završio prvi deo takmičenja na prvom mestu u veoma jakoj grupi. Reč je o jednoj od najtalentovanijih afričkih nacija. Imaju mnogo igrača po evropkim klubovima. Mislim da imaju i najbolju fudbalsku građu, jer su izuzetno fizički jaki. Dolaze iz siromašne zemlje i jedina satisfakcija im je da igraju za svoj narod. Kada uzmemo sve to u obzir, možemo reći da ubiru plodove činjenice da su pre nekoliko godina bili treći na Svetskom prvenstvu. Sećamo se utakmice protiv Srbije, uzrasta do 20 godina. Ta generacija raste, i sada je ta ekipa sazrela."

"Sada ih očekuje Obala Slonovače, strahovita ekipa, koja je podbacila u duelu sa Marokom, pa je dovela sebe u situaciju da igra protiv vrlo neugodnog protivnika. Ovo je istinski derbi. Obala Slonovače ima kvalitetna imena."

"Ova utakmica nije za igranje, sva tri znaka su u opticaju, a lično sam bliži, i emocionalno Maliju. Ipak dolaze iz siromašne zemlje gde igrači kroz fudbal mogu da se pokažu. Mali detalji će odlučiti."

Sve u svemu, kvote i tradicija kažu da su Slonovi bliži slavlju, međutim, većina njihovih vedeta prešla je zenit, a Malijci su uigran i izbalansiran sastav i nisu slučajno osvojili grupu ispred Tunisa. Smatramo da zbog toga treba rizikovati s kecom, moglo bi da vam se prilično isplati.

Sve mečeve Kupa afričkih nacija možete da gledate uživo na MozzartBet sajtu i aplikaciji i to potpuno besplatno.

KUP AFRIČKIH NACIJA - OSMINA FINALA

Petak
Maroko - Benin 1:1 (nakon penala 1:4)
/En Nesri 76 - Adilehu 53/

Uganda - Senegal 0:1
/Mane 14/

Subota
Nigerija - Kamerun 3:2 (1:2)
/Igalo 19, 63, Ivobi 66 – Bahoken 41, N’Žije 44/

Egipat - Južna Afrika 0:1 (0:0)
/Lorč  85/

Nedelja
Madagaskar - DR Kongo - penalima 4:2 (2:2, 1:1)
/Amada 9, Andrijatsima 77 - Bukambu 21, Mbemba 90/

Alžir - Gvineja 3:0 (1:0)
/Belali 24, Marez 57, Una 82/

Ponedeljak
18.00: (3,60) Mali (2,95) Obala Slonovače (2,30)

21.00: (2,45) Gana (2,85) Tunis (3,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×