{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mali princ, vruć krompir i ljubičasti pogled

/ Izvor: mozzartsport.com
Frank Verkateren, trofejni belgijski trener, vratio se na kormilo Anderlehta u pokušaju da spasi sezonu voljenom klubu
Mali princ, vruć krompir i ljubičasti pogled

Prošle sezone loši, ove još gori. Kao da je neki maler poterao Anderleht. Belgijski velikan ne uspeva, i pored silnih ulaganja, da ispliva iz okova prosečnosti i upusti se u trku za titulu najboljeg u zemlji. Trenutno, sastav sa Konstant Vanden Štoka je bliži ispadanju, pošto mu je, primera radi, fenjeraš Serkl Briž na tri boda minusa, a lider Klub Briž 14 koraka daleko. Ovakva situacija, logično, upalila je alarm u taboru najtrofejnijeg kluba Belgije, pa je uloga vatrogasca poverena dobro poznatom Franku Verkauterenu.

Iskusni strateg (62) preuzeo je vruć krompir u ruke, očigledno vođen emocijama koje ga vežu za klub. Verkauteren je kao igrač i trener u Anderlehtu proveo više od tri decenije, zadužio nadimak Mali princ, ukupno osvojio šest titula šampiona, dva kupa, čak pet kontinentalnih pehara i odlično zna kako se gleda na svet ljubičastim očima.
"Posle intenzivnih konsultacija poslednjih dana, rukovodstvo Anderlehta imenovalo je Franka Verkauterena za novog trenera. Verkauteren funkciju preuzima od Sajmona Dejvisa, koji će ostati u stručnom štabu u funkciji pomoćnika", izvestio je Anderleht.

Verkauteren je dogovorio saradnju na dve i po godine, a njegovim dolaskom sa mesta sportskog direktora kluba otišao je Frank Arnesen, nekadašnji funckioner u Totenhemu, Čelsiju, Hamburgeru i PAOK-u. Prebogati vlasnik Anderlehta Mark Kuke nije bio zadovoljan urađenim od strane Danca u proteklih 10 meseci, a ni eksperiment sa Vensanom Kompanijem kao igračem-trenerom nije se pokazao uspešnim.

Vensan Kompani za vreme prvog mandata u Anderlehtu i Frank Verkauteren u ulozi trenera

Legendarni defanzivac vratio se letos iz Mančester Sitija u Brisel sa željom da pozicionira Anderleht u vrh, a dobio je i zanimljiva pojačanja. Došao je njegov nekadašnji saigrač iz redova Građana Samir Nasri, tu su i Naser Šadli, Kemar Ruf, Landri Dimata i društvo za koje je ukupno iskeširano 22.250.000 evra. Ipak, od start se videlo da tu nešto ne štima, pa je Kompani razdužio funkciju trenera, koju je preuzeo Velšanin Sajmon Dejvis i nije se proslavio.

Sezona bez Evrope je za velike klubove, uglavnom, izgubljena. U slučaju Anderlehta, očekivalo se da godina bez internaconalnih iskušenja bude vrlo korisna, međutim, kako stvari trenutno stoje, izgleda da će Konstant Vanden Štok još da sačeka na evrokupove. A, možda i Verkauteren stiže u pravi čas. Prilika da vidimo da li je pravi čovek za spasavanje velikana imaćemo već večeras, kada Anderleht na premijeri 10. kola Pro lige bude gostova Šarlroi.

BELGIJA 1 - 10. KOLO

Petak
20.30: (2,55) Šarlroa (3,30) Anderleht (2,75)

Subota
18.00: (2,70) Eupen (3,30) Mehelen (2,60)
20.00: (2,60) Beveren (3,30) Ostende (2,70)
20.00: (1,60) Varegem (4,00) Serkl Briž (5,60)
20.30: (1,90) Kortrijk (3,60) Sint Trojden (4,00)

Nedelja
14.30: (1,60) Klub Briž (4,00) Gent (5,60)
18.00: (2,30) Antverpen (3,40) Standard (3,10)
20.00: (1,55) Genk (4,10) Muskron (6,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


 

Najnovije vesti


×