{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Maldini o Sakijevom Milanu i Crvenoj zvezdi: Oni su nas proučavali, daju nam loptu i stanu svi pozadi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Milanov as o poteškoćama sa tadašnjim sastavom Branka Stankovića
Maldini o Sakijevom Milanu i Crvenoj zvezdi: Oni su nas proučavali, daju nam loptu i stanu svi pozadi

Legendarni Paolo Maldini prisetio se stila igre legendarnog Ariga Sakija, kao i problema koje je taj čuveni tim Rosonera, predvođen Markom van Bastenom, imao sa Crvenom zvezdom 1988. godine.

Konkretno radilo se o dvomeču osmine finala Kupa evropskih šampiona, kada je ekipa legendarnog Branka Stankovića umalo napravila senzaciju. Milan je sačuvala beogradska magla, a podjednako veliki poduhvat predstavljao je rezultat iz prvog meča na San Siru (1:1), kada su se crveno-beli fantastično branili.
"Saki je bio vizionarski trener, imao je fantastične igrače i dve faze igre koje je pravio koristeći sve igrače. Velika pažnja se davala odbrani, nismo mogli da budemo nespremni. Treninzi su imali za cilj da se zajedno branimo i napadamo kada god vam se ukaže prilika. Bili smo u teškoćama sa vrlo zatvorenim protivnicima, poput Crvene zvezde. Oni su nas proučavali, dali su nam loptu, a onda su svi stajali u odbranu", prisećao se Maldini.

Mnogi smatraju da je taj prolazak dalje bio prekretnica za Sakijev Milan, koji je potom dva puta uzastopno bio prvak Evrope. Sa druge strane, Crvena zvezda je tek stvarala veliki tim, koji se odmah nakon tog Milana popeo na evropski tron.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×