{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Maksa siguran kod Gatuza, Kulibali može da se pakuje

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Srpski reprezentativac oformiše štoperski tandem sa Kostasom Manolasom
no_image.png

Dolaskom Đenara Gatuza podno Vezuva stvari u Napoliju drastično su se promenile. Ne samo da su pojedini igrači izgubili status, što zbog nove vizije trenera, što zbog štrajka koji je prethodio otkazu Karla Anćelotija, već su pojedinci kod Rina praktično zacementirali svoje mesto u potpuno novom Napoliju. Među onima koji ne treba da brinu za budućnost u Napulju je i Nikola Maksimović.

Srpski reprezentativac se nedeljama unazad kroz italijansku štampu pominje kao jedan od onih koji bi trebalo da računaju na novi ugovor. Čak se pominjala i suma od 2.500.000 evra godišnje, što je značajna povišica, a izgleda da je Srbin zaista potvrdio svoj kvalitet kod nekadašnjeg veziste Milana. Naime, renomirani sportski list Gazeta delo Sport javlja da će Maksimović biti deo novog štoperskog tandema Napolija zajedno sa Kostasom Manolasom. Da je iskoristio šansu koja mu se ukazala i kupio Gatuzovo poverenje ponašanjem i zalaganjem na terenu.

To znači da je Kalidu Kulibali kao jedan od glavnih pokretača pobune u klubu završio svoje i da može na leto da ide. Ali, sve ima svoju cenu.  Napoli i dalje vaga za koju bi cenu prodao snažnog Senegalca, ali se pominje da je suma između 80.000.000 i 100.000.000 evra u okvirima onoga što Aurelio de Laurentis traži. A, to mogu da plate samo PSŽ i Mančester Siti, koji se najviše i dovode u vezu sa možda i najboljim štoperom planete.

Napoli je već osigurao i zamenu za Kulibalija. Sportski direktor Kristijan Đuntoli je u januaru odradio posao sa kupovinom Amira Rahmanija, kapitena samoproklamovane države Kosovo. Rahmani je sada na pozajmici u Veroni, odakle je i kuplje za 14.000.000 evra, a ista se završava tek u januaru. Međutim, ako bi Kulibali otišao već na leto, sigurno bi Napoli reagovao i povukao Rahmanija. U suprotnom klub bi ostao samo sa mladim Sebastijanom Lupertom kao rezervnom varijantom na štoperu.

Maksimović je u Napoli stigao iz Torina, prvo na pozajmicu leta 2016. vrednu 5.000.000 evra, onda i za dodatnih 20.000.000 evra na ime transfera narednog jula. Pošto je imao teško vreme da se uklopi u Napoli, januara 2018. prosleđen je na pozajmicu moskovskom Spartaku, a po povratku u klub učvrstio je polako svoj status do, evo, sada standardnog prvotimca.

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×