{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Smoling isto osudio Korijere
Lukaku: Najgluplji naslov koji sam video!

Dve reči koje su danas ustalasale duhove u italijanskom fudbalu glase “Black Friday”. To je bio naslov Korijere delo Sporta uz ilustraciju sa fotografijama Romelua Lukakua i Krisa Smolinga, a sve pred sutrašnji duel Intera i Rome u okviru Serije A.

Mnogi su stali u odbranu Korijera i objasnili da nije bilo namere da se ovi igrači uvrede na rasnoj osnovi, a čini se da je još veći broj onih koji su odmah osudili Korijere za rasizam.

Iako se spremaju za sutrašnji obračun, sada su se i Smoling i Lukaku javili da prokomentarišu šta je Korijere učinio.

Lukaku je bio oštriji...
"Umesto da se fokusira na bitku između dva tima, Korijere delo Sport je izašao sa najglupljim naslovom koji sam video u celoj svojoj karijeri. Vi momci nastavljate sa negativnošću i sa problemom oko rasizma. Umesto da ričate o prelepoj utakmici koja će se igrati na San Siru između dva velika kluba. Obrazovanje je ključ. Vi momci iz Korijere delo Sporta bi trebalo da uradite bolji posao po tom pitanju. Hvala svim navijačima i drugim novinarima na podršci. Hajde svi da se okrenemo sutrašnjoj utakmici", rekao je Lukaku.

Smoling je bio malo blaži.
"Iako bih voleo da provedem dan fokusiran na sutrašnju veliku utakmicu, važno je da kažem da je ono što se dogodilo ovog jutra urađeno vrlo bez osećaja. Nadam se da će urednici uključeni u ovakav naslov imati odgovornost i da razumeju moć koju poseduju kroz reči, kao i uticaj koje te reči mogu imati. Hvala Romi na podršci. Sada neka igra počne", bile su reči Smolinga na sve što se desilo.

Meč između Intera i Rome igra se sutra od 20 časova i 45 minuta.

FOTO: Reuters

×