{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sportski direktor FSS-a Matijašević pomirio selektora Tumbakovića i napadača Real Madrida
Luka Jović se vraća u reprezentaciju Srbije!

Sjajna vest za reprezentaciju Srbije pred sam kraj turbulentne 2019. godine! Red je da se zbiju svi redovi i svi najbolji pozovu pod zastavu za baraž u martu, pa je dogovoren susret selektora Ljubiše Tumbakovića i napadača Real Madrida Luke Jovića, uz posredstvo direktora Vladimira Matijaševića, tokom kojeg su izglađeni svi nesporazumi između njih!

Prema tome, Luka Jović se vraća u državni tim Srbije i biće na raspolaganju selektoru za prvo naredno okupljanje, koje je ujedno i baraž sa Norveškom u Ligi nacija za Evropsko prvenstvo.

Luka Jović je prethodnih dana boravio u Beogradu i taj njegov kratak predah u zbijenom kalendaru Reala je iskorišćen da se najpre sretne i porazgovara sa sportskim direktorom Fudbalskog saveza Srbije Vladimirom Matijaševićem, a potom i sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem. Sa obe strane, Lukine i ljudi iz FSS, rečeno je sve što je potrebno da se kaže, nesporazum je rešen i zajednički je zaključak da je interes Srbije iznad svih i da je plasman na Evropsko prvenstvo najvažniji cilj.

Orlovi imaju samo još jednu šansu da se posle 20 godina nađu na šampionatu Starog kontinenta i zbog toga nemaju luksuz da se odreknu nijednog igrača. S druge strane i Joviću je potrebna podrška iz FSS-a i Srbije dok se bori za svoje mesto pod suncem u dresu Real Madrida. Uostalom i Nemanja Radonjić je pre nekoliko dana u razgovoru za MOZZART Sport priznao da mu je i u dresu Marselja krenulo kada je počeo da pogađa za reprezentaciju Srbije.

Podsećamo, do spora između napadača Kraljevskog kluba i selektora Tumbakovića je došlo posle utakmice sa Portugalijom na Marakani u septembru, kada je mladi fudbaler napustio bez pozdrava tabor državnog tima, nezadovoljan minutažom. Ipak, te „smetnje na vezama“ su, na sreću, kratko trajale i Jović se vraća u tabor Orlova za najvažniji meč, sa Norveškom u Oslu 26. marta.

Sedam utakmica odigrao je Jović u dresu A reprezentacije Srbije i postigao dva gola. Od njega se tek očekuje da zablista u dresu državnog tima. 

Foto: fss.rs

 

Najnovije vesti


×