{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Luda završnica u Koreji: Paločević i Pohang poharali Ulsan, Đonbuk šampion zbog bolje gol razlike (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Bolji odnos datih i primljenih golova odlučio i tim koji će u Ligu šampiona sa trećeg mesta...
Luda završnica u Koreji: Paločević i Pohang poharali Ulsan, Đonbuk šampion zbog bolje gol razlike (VIDEO)

Crne slutnje navijača Ulsana su se ostvarile - njihovi mezimci uspeli su da kao i pre nekoliko godina prokockaju titulu šampiona u poslednjih 90 minuta šampionata Južne Koreje. Ulsan je imao tri boda više od Đonbuka uoči poslednje runde i utakmicu kod kuće protiv Pohanga. Sticajem okolnosti, upravo ih je Pohang poharao 2013. i oteo tron, da bi jutros ekipa našeg Aleksandra Paločevića učinila nešto slično.

Zvuči neverovatno da tim koji je juri titulu izgubi kod kuće u poslednjoj rundi sa 1:4 i ostane praznih šaka, u Evropi je tako nešto gotovo nezamislivo, ali eto u Koreji nije. Pohang se doduše borio za treće mesto i kvalifikacije za Azijsku Ligu šampiona, do koje na kraju ipak nije stigao...

Ulsan je posle prvih 45 imao aktivnih 1:1. Svi su očekivali preokret u nastavku (Pohang vodio 1:0), ali umesto toga usledio je šok od kog će se domaći dugo, dugo oporavljati. U 56. minutu Iljucenko je pogodio za 1:2, a kada je Ulsan krenuo grlom u jagode dogodio se potop - 1:3 u 88. minutu i 1:4 u sudijskoj nadoknadi. Tačku na Ulsanovu nesreću stavio je pomenuti Paločević sa beče tačke.

Đonbuk takav poklon nije mogao da odbije. U 40. minutu stekako je prednost protiv Gangvona koju če sačuvati do kraja utakmice i zahvaljujući boljoj gol razlici (za osam) slaviti titulu.

To je treća vezana titula za Đonbuk, fabrički tim Hjundaija, a peta u poslednjih šest godina. Sa ukupno sedam kruna Đonbuk sada deli prvo mesto sa Sonamom, najtrofejnijim timom Južne Koreje.

Valja pomenuti da je i za mesto u Ligi šampiona odlučila gol razlika. Pohang je pobedom sustigao Seul (odigrao nerešeno sa Teguom), međutim nedostajala su mu četiri gola...

Najnovije vesti


×