{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lotito tera po svom: Fudbaleri su zdraviji od većine građana, možemo da treniramo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Gazda Lacija uverava da „Formelo“ ispunjava sve uslove za zaštitu igrača
no_image.png

Ne odustaje Klaudio Lotito. Predsednik Lacija po svaku cenu želi da se prvenstvo Italije završi i spreman je da što pre vrati igrače na trening. Prvi put mu nije uspelo, popustio je pred pritiskom javnosit, ali ga to nije obeshrabrilo, najavljuje da bi kandidat za "skudeto" uskoro, umesto u uslovima kućne samoizolacije, mogao na teren u Sportskom centru „Formelo“.
Niko ne želi da naruši zdravlje građana. Sve sportske aktivnosti, uz odobrenje vlasti, mogu da se obavljaju ukoliko su preduzete mere zaštite i bezbednosti. Fudbaleri su ionako boljeg opšteg fizičkog stanja od većine građana, pritom imaju na raspolaganju medicinsku negu 24 sata, sedam dana u nedelji. Sve to znači da bi mogli da treniraju ukoliko ne ugrožavaju svoje i zdravlje drugih“, uverava Lotito.

Očigledno da je prvi čovek rimskog kluba inspiraciju za novi akt dobio iz Nemačke, gde su se neki klubovi, poput Bajerna i Šalkea, vratili treninzima na otvorenom. Doduše, u malim grupama. U Italiji se još niko nije odlučio na taj korak, ali Lacio je spreman.
Iz poštovanja prema opštem dobru, prekinuli smo treninge pre svih klubova. Ne bismo izašli na teren da bismo se igrali, već iz profesionalnih razloga. Ukoliko se uslovi poboljšaju. Sportski centar 'Formelo' opremljen je svim sredstvima medicinske zaštite, njegova struktura je među najboljim u Italiji. Imamo dovoljno maksi, rukavica, zaštitnih naočara. Odlučili smo da igračima omogućimo najbolje moguće uslove, tako da svako od njih razvije osećaj pripadnosti, jer je Lacio velika porodica, koja brine o svakom pojedincu“.

Sezona je već mesec dana u prekidu. Niko ne zna kad, kako i da li će se uopšte nastavljati.
„Zasluge u društvu se moraju steći svakodnevnim radom, spremnošću da se podnese žrtva i da se doprinse društvu. Ovo je timska igra: svaki pojedinac mora da radi u korist kolektiva“, poruka je Klaudija Lotita, predsednika Lacija.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×