{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lotito ne odustaje - Sergej i u jeku krize vredi 120.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Prvi čovek Lacija ne namerava da popusti kada je u pitanju obeštećenje za srpskog vezistu
Lotito ne odustaje - Sergej i u jeku krize vredi 120.000.000 evra

Efekat pandemije virusa korona na svetski fudbal je svakim danom sve ozbiljniji, ne samo u smislu sportskih aktivnosti, već i sferi ekonomskih dešavanja i devalvacije cena.

Vredsnost pojedinih klubova i igrača opala je u nekim slučajevima i za više 30 odsto i ona se najviše osetila na primeru Pola Pogbe čija je tržišna cena sa 65.000.000 pala na samo 35.000.000 evropskih novčanica. I dok fudbalski stručnjaci širom Evrope najavljuju spuštanje granica za obeštećenja i plate igrača, Klaudio Lotito nema nameru da obara cenu za svoj najvredniji proizvod – Sergeja Milinković Savića.

Cene igrača nezadrživo padaju, Pogba na današnji dan vredi 35.000.000?!

Dok sportski direktor Nebeskoplavih Igli Tare najavljuje da će igrači i stručni štab po uzoru na Juventus, Inter i mnoge klubove širom Evrope privremeno da umanji plate, tvrdi pregovarač Lotito ni za cent ne smanjuje traženo obeštećenje za Milinković Savića, tako da će ono i dalje iznositi 120.000.000 evra.

Pošto su objavljeni gotovo zastrašujući podaci efekta pada vrednost na osnovu specijalnih algoritama, učinilo se na trenutak da bi i Lacio mogao da spusti traženu cenu za Sergeja što bi bio znak za PSŽ, Inter i Juventus da eventualno krenu u ofanzivu, ali kontroverzni vlasnik Lacija ne popušta.

Razlog zašto u Laciju ne planiraju da spuštaju lestvicu po pitanju visine traženih obeštećenja jeste izveštaj rimskih sportskih dnevnika koji javljaju da je finansijsko stanje u klubu odlično, te da je Lacio 2019. godinu završio na pozitivnoj nuli i da pandemija COVID-19 neće imati uticaja kakav već ima na pojedine klubove u najjačim ligama. Zbog toga se, između ostalog, razmišlja čak i da se uskoro krene sa treninzima na Olimpiku, sve na insistiranje Klaudija Lotita.

Što se Sergeja tiče, nije tajna da se Bepe Marota, Leonardo i Fabio Paratići već neko vreme lome oko njegovog potpisa, ali da dosad nisu imali mnogo sreće. Prvo zato što je Klaudio Lotito poznat kao neko ko voli da istera svoje i ne libi se da do kraja ide sa svojim finansijskim zahtevima u poslovanju sa bogatijim klubovima. Pogotovo konkurencijom iz Italije. Italijanski mediji predviđaju da Lotito ni sada neće pristati na obeštećenje ispod 100.000.000 evra što, u uslovima kada je spuštena rampa za devetocifrene transfere, znači da od Sergejevog odlaska ni predstojećeg leta nema ništa.

Sve to u konačnom zbiru znači – ako PSŽ, Inter ili Juventus žele Sergeja, moraće prvo da zavuku ruku u džep duboko, a pride i da sačekaju još godinu i kusur dana...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×