{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Belgijanci kažnjeni zbog nameštanja utakmica
Loša vest za Partizan: Mehelen izbačen iz Evrope i belgijske lige

Fudbalski savez Belgije izbacio je Mehelen iz prve lige, a istovremeno mu zabranio nastup u Ligi Evrope za narednu sezonu! Iz srpskog ugla gledano, to nije dobra vest, jer utiče na situaciju Partizana, koji se nada da će ostati nosilac u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Samim tim što će umesto Mehelena u Evropi kao predstavnik Belgije zaigrati Gent, to pomera Partizan za jedno mesto u žrebu i sada je tik iznad crte, poslednji je na listi nosilaca u 4. kolu. Još jedan loš epilog, u austrijskom baražu ili oko turskog Trabzona, protiv kojeg UEFA vodi istragu oko kršenja pravila Finansijskog fer pleja, spustila bi crno-bele među nenosioce.

A, Fudbalski savez Belgije je kaznio Mehelen zbog sumnje da je učestvovao u nameštanju utakmica. Ta se istraga dugo vodila, sudski proces je bio u toku, a presuda je doneta u subotu uveče, objavili su belgijski mediji.

Presuđeno je da Beveren nije kriv i neće snositi nikakve posledice, dok je Mehelen proglašen krivim i izbačen je u drugu ligu i iz Evrope. Umesto Mehelena mesto u ligi pripašće Beršotu. Novopečeni drugoligaš će narednu sezonu početi sa 12 bodova minusa. Mehelenu je zabranjeno i učešće u Kupu Belgije.

Članovi uprave ovog kluba, Johan Timermans, Olivije Somers i Tijeri Stimans suspendovani su iz fudbala na deset godina.

Mehelen je najavio žalbu na ovu odluku.

 

Najnovije vesti


×