{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
A možda i duže
Lopta miruje u Francuskoj do 15. aprila

Jedino što je sigurno je da niko ne zna sa sto odsto sigurnosti kada će moći fudbalska prvenstva da se nastave. Italijani su kao novi datum kada bi lige mogle da se nastave odredili 15. maj, ali jasno je da to najviše zavisi od virusa korona, moći lekara da je pobede i discipline stanovništa da suzbije dalje širenje. Fudbaleri i čelnici klubova i liga se najmanje pitaju...

Kada je Francuska u pitanju, poslednja odluka je bila da se šampionati odlažu, bez nekog zaključnog datuma. Nova vest je da loptanja sigurno neće biti do 15. aprila. Ako ne i duže od toga.

Predsednik Lige 1 Natali Boj de la Tur tim povodom obratio se novinarima i nije mogao da im kaže bogzna šta novo.
Tražimo najbolje moguće rešenje ili makar najmanje loše. Moramo da budemo uzor drugima. Prvo, hvala UEFA što je odložila Evropsko prvenstvo i time nam ostavila više prostora da završimo domaće lige. A naš je prioritet da dovedemo do kraja Ligu 1 i Ligu 2. To je najbitnije za sve francuske klubove. Potpuno je jasno da do 15. aprila neće biti fudbala, a nadam se da ćemo uspeti da sve završimo do 30. juna“, rekao je La Tur.

U francuskoj prvoj ligi ostalo je još deset kola do kraja prvenstva. Male su šanse da neko može da stigne PSŽ u borbi za titulu, ali je sve ostalo, što se tiče Evrope i ispadanja, otvoreno.

Foto: Shutterstock

×