{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Liverpul se vraća u Istanbul: Protiv Čelsija za novi evropski trofej

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
Superkup Evrope igraće se 14. avgusta
Liverpul se vraća u Istanbul: Protiv Čelsija za novi evropski trofej

Posle 14 godina od senzacionalne noći, kada je 0:3 na poluvremenu pretvorio u pobedu za trofej Lige šampiona, Liverpul će se vratiti u Istanbul. U turskoj metropoli igraće se Superkup Evrope, koji će biti još jedno englesko finale. Ali, prvo englesko finale u Superkupu Evrope.

Liverpul kao osvajač Lige šampiona i Čelsi kao pobednik Lige Evrope sudariće se 14. avgusta u Istanbulu, da razreše ko će u novu sezonu ući sa osvojenim jednim trofejem pre nego što se lopta čestito i zakotrlja u Engleskoj.

Klub sa Enfild rouda je, inače, poslednji engleski klub koji je podigao pehar Superkupa, 2005. godine, kada je takođe kao prvak Evrope savladao CSKA sa 3:1.

Naredna sezona za Liverpul će biti veoma interesantna, jer će moći da osvoji čak šest trofeja! Pored Superkupa Evrope i Lige šampiona, Crveni će se boriti za pehare i u Premijer ligi, FA kupu, Liga kupu, ali i Superkupu Engleske (Komjuniti šild), u kojem će odmeriti snage sa Mančester sitijem, na Vembliju 3. ili 4. avgusta.

Neće tim Jirgena Klopa imati šansu da se bori i za sedmi trofej, jer je FIFA ukinula da se svake godine igra Svetsko klupsko prvenstvo, već ga je razvukla da bude na svake četiri godine, pa će naredno da bude tek 2021.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×