{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Japanac ima otkupnu klauzulu od 8.500.000 evra
Liverpul kupuje Minamina, cena prava sitnica

Takve situacije se ne dešavaju baš tako često u fudbalu, da igraču cena bude manja od realne vrednosti. Obično je obrnuto, pogotovo poslednjih godina, kada su cene fudbalera otišle „u nebo“.

Jedan takav slučaj je namirisao Liverpul i na pola puta je da ceo posao završi. Junak priče je Takumi Minamino, japanski fudbaler koji je eksplodirao ove sezone u dresu Salcburga. Nije samo on, ceo tim Crvenih bikova je odigrao sjajno Ligu šampiona, iako u poslednjem kolu nisu uspeli da izbace upravo Liverpul.

Ali je Minamino taj meč igrao sa izuzetnim motivom, pravio je pogotovo u prvom poluvremenu velike probleme igračima odbrane engleskog tima, a sa kojima će možda već od januara da bude saigrač! Kako pišu svi britanski mediji, Liverpul je uveliko u pregovorima sa Minaminom oko transfera, koji bi koštao prvaka Evrope svega 8.500.000 evra!

Takva je klauzula stavljena u ugovor japanskog fudbalera kada je došao u Salcburg iz Serezo Osake pre četiri godine, a izgleda da ni čelnici austrijskog prvaka nisu verovali da može odjednom tako da „bukne“ i prebaci svoju vrednost na papiru. Kako pišu Englezi, u Liverpulu veruju da Minamino već sada vredi barem 20.000.000 evra, tako da bi njegovo dovođenje, pored toga što bi na terenu bio pojačanje, bilo i savršeno ekonomski isplativ potez.

Liverpul je spremio petogodišnji ugovor Minaminu, za kojeg se interesuju i klubovi iz Bundeslige i Francuske.

Japanac je ove sezone odigrao 22 utakmice za Salcburg, postigao je devet golova, dok je za 11 asistirao.

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×