{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lista za odlaske sa novog Vajt Hart Lejna: Totenhem spreman da proda 12 igrača

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 6
I da poprilično zaradi
Lista za odlaske sa novog Vajt Hart Lejna: Totenhem spreman da proda 12 igrača

Novi stadion je zvanično otvoren, do kraja sezone pažnja će biti isključivo na terenu, jer je Totenhem u igri u Ligi šampoina (rival u četvrtfinalu Mančester Siti), uporedno vodi bitku da se preko Premijer lige opet domogne elitnog kupa, a kad lopta stane prionuće na posao klupski čelnici, za zadatkom da dodatno osveže tim i možda ga pojačaju u nameri da se upuste u borbu za osvajanje titule koja bi, na osnovu kvaliteta pojedinaca, moral da bude zadatak Pevaca.

Verovatno sa značajno izmenjenim kadrom u odnosu na postojeći, pošto ostrvski mediji barataju imenima čak 12 igrača koje bi klub iz Londona mogao da proda i tako zaradi novac koji bi uložio u angažman pojačanja. Naravno, nije realno očekivati da svi sa pomenutog spiska budu prodati, ali prema zaznajima lokalnog Standarda postoji nezvanična transfer lista i Totenhem je spreman da se odrekne onih fudbalera čije bi odlakse lako mogao da nadomesti.

Listu predvode dvojica desnih bekova Kjeran Tripije i Serž Orije. Obojica su igrali promenjivo ove sezone i nema Poketino neki posebno želju da ih zadrži, a kako se na tržišu pojavio Aron Van Bisaka Pevci su prvotimca Kristal Palasa označili idealnim rešenjem i pokušaće da ga dovedu i tako zatvore desnu stranu na duži vremenski period. Ni na suprotnom kraju terena nije blistava situacija, pa argentinski stručnjak razmišlja i o prodaji Denija Rouza, posebno ako se imaju u vidu njegove oscilacije. Naravno, ne po bilo kojoj, već po ceni od približno 30.000.000 evra. Njegova zamena, navodno, mogao bi da bude Rajan Sesinjon, dostupniji posle ispadanaj Fulama u Čempionšip.

Iako su minulih sezona postali prpeoznatljivi po produžavanju ugovora sa osloncima ekipe, u Totenhemu nisu uspeli da privole Tobija Aldervajrelda, Jana Vertongena i Kristijana Eriksena da produže ugovore. Sva trojica ulaze u završnu godinu saradnje, a kako name naznaka da će se obavezati na novu vernost, ne bi bilo iznenađenje ukoliko u klubu razmisle da ih prodaju. Pogotovo kako ne bi na njima kalirali, jer bi im pravila FIFA dozvolila da već u januaru potpišu za novi klub, a u junu 2020. odu bez obeštećenja. Aldervajrelda traži Mančester junajted, Eriksen se pominje kao pojačanje Reala, Vertongen bi sa svojom reprezentativnom i klupkom reputacijom lako našao novi klub...

Za razliku od njih trojice daleko realnije izgledaju rastanci sa Erikom Lamelom, Vinsenom Jansenom, Fernandom Ljorenteom, Žoržom Kevinom Enkuduom i Viktorom Vanjamom. Listu zatvara izuzetno zahvalni Musa Sisoko, jedino pod uslovom

Niko od njih se nije naigrao u poslednje vreme u dresu Totenhema, s tim što bi zaintereosvani kupci morali da ispoštuju finansijske zahteve, jer na novom Vajt Hart Lejnu moraju da gledaju i kako da nadomeste trošak od 1.000.000.000 evra za izgradnju stadiona.

FOTO: Reuters

 

Najnovije vesti


×