{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Legendarni trener navija da Holanđanin dođe u Juventus
Lipijeva oda De Lihtu: Nikada nisam video takvog igrača

Svi preduslovi da Matijs de Liht obuče crno-beli dres Juventusa su ispunjeni. I legendarni trener Stare dame Marčelo Lipi dao je zeleno svetlo. Štaviše, ne može da dočeka da vidi mladog Holanđanina u Seriji A.

Maltene svi najveći klubovi Evrope su se otimali za golobradog kapitena Ajaksa, ali po svemu sudeći, preseliće se u Torino. I Lipi posle toga neće propustiti nijednu utakmicu Juventusa, jer kako je rekao, nikada u karijeri nije video takvog igrača, u tim godinama.
Nema potrebe da se prave poređenja sa prethodnim igračima. Ali, video sam mnogo velikih fudbalera, kakvi su Alesandro Nesta, Franko Barezi, Paolo Maldini, Ćiro Ferara, Fabio Kanavaro i Marko Materaci. Ipak, nikada nisam video tako nekog, kao što je De Liht, u tim goidnama“, ocenio je Lipi.

Legendarni stručnjak je biranim rečima govorio o kvalitetima mladog Holanđanina.
Veoma je snažan. Fizički je moćan, a ima veliku fudbalsku inteligenciju, daje ekipi ravnotežu. Tehnika mu je takođe jaka strana, čak i postiže mnogo golova. Smatram da je De Liht idealan igrač za Juventus“.

Lipi je dao i svoju ideju gde bi u timu smestio De Lihta.
Juventus će sa njima dobiti dodatno na kvalitetu. Matijs u liniji sa Đorđom Kjelinijem i Leonardom Bonućijem, biće to ključ da jaki crno-beli postano još mnogo jači. Sa tim sastavom mogu da ostvare šta požele, čak i da osvoje Ligu šampiona“, ocenio je Marčelo Lipi.

Još samo da se ceo posao završi, a sve polako dobija obrise latino sapunice...

Foto: Reuters

 

Najnovije vesti


×