{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
I Glensi imaju razloga da se nadaju pozitivnom ishodu – vezali su deset kola bez poraza i za razliku od prošle sezone u ovoj im neće izmaći doigravanje za šampionski naslov.
Linfildu prija Oval

Boksing dej, drugi dan Božića po gregorijanskom kalendaru je fudbalski praznik i u Belfastu jer se tog datuma tradicionalno sastaju dva najtrofejnija severnoirska kluba i žestoki gradski rivali Linfild i Glentoran.

Utakmica na Ovalu, na kojem Glentoran igra od 1892. biće njihov 273. prvenstveni duel, a gosti ga očekuju u nešto boljem raspoloženju jer su ih odlični rezultati u minulih mesec dana vratili na čelo tabele i podgrejali veru u odbranu titule. No, i Glensi imaju razloga da se nadaju pozitivnom ishodu – vezali su deset kola bez poraza i za razliku od prošle sezone u ovoj im neće izmaći doigravanje za šampionski naslov. Navijači domaćih najviše se uzdaju u „desetku” Robija Makdejda koji se u poslednjih devet kola upisao čak sedam puta i nalazi se u najužem krugu kandidata za kralja golgetera Premijeršipa, mada su i hrvatski internacionalac Hrvoje Plum sa devet, te Pol O'Nil sa pogotkom manje jednako velika pretnja.

I dok zbog napadača nema glavobolju, menadžer Mik Makdermot, koji je donedavno bio asistent Karlosu Keirosu u reprezentaciji Irana svakako je zabrinut zbog poroznosti odbrane koja je na samo jednom meču kod kuće uspela da sačuva mrežu. Dodatnu nelagodu izaziva mu i međusobni bilans koji je drastično na strani Linfilda, a naročito činjenica da su puleni kolege mu Dejvida Hilija dobili prethodna četiri ligaška odmeravanja. Nije teško zaključiti da najbolji strelac u istoriji reprezentacije Severne Irske i te kako zna da motiviše Plavce u velikim derbijima, pa je kec najmanje verovatan. Ako ne smete dvojku, odigrajte KMB X2&GG.

PREMIJERŠIP - 22. KOLO:

Četvrtak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

 Foto: Screenshot

Najnovije vesti


×