{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
PSŽ kreće u lov na srpskog asa
no_image.png

Gotovo ceo Pari Sen Žermen ostao je uskraćen za pola plate kako bi se lakše podnelo vanredno stanje i zatvaranje svih finansijskih slavina, ali to ne znači da francuski šampion ne razmišlja o budućnosti i kako da ekipu učini još jačom kada sve ovo prođe...

Zato je tema prelaska Sergeja Milinković Savića na Park prinčeva opet toliko aktuelna! Nedeljama, ma mesecima se o tome govori, praktično ne prođe nijedan prelazni rok da se PSŽ i SMS ne povezuju, ali sportski direktor Leonardo je sada, više nego ikada ranije, spreman da sedne za pregovarački sto i pokrene razgovore o transferu srpskog asa u Grad svetlosti.

Milanska Gazeta podgreva, francuski Eurosport potvrđuje, da je sportski direktor PSŽ lud za ponajboljim igračem Lacija. Isto tako oba izvora odmah se ograđuju konstatacijom da će Leonardo i njegovi saradnici imati strašno težak posao da se dokopaju Sergejevog potpisa ovog leta, ne samo zbog zabrane transfera iznad 100.000.000 evra, već i zbog tvrdoglavosti prvog čoveka Lacija Klaudija Lotita. Srbin je visoko kotiran u Parizu i tu nema spora, ali će čelnici PSŽ morati da “izmisle“ način kako da prevare Lotita da pristane na umanjenje cene za Sergeja, bar na 100.000.000 evra. Podsetimo, nedavno je cela Italija brujala o tome da je vrednost Milinković Savića i u ovim kriznim vremenima za prvog čoveka Lacija ostala nepromenjena – 120.000.000 evra, uzmi ili ostavi.

U Laciju ni ne razmišljaju mnogo o tome da prodaju Sergeja, niti im se u žuri. Finansije su im stabilne, a kriza zbog pandemije COVID-19 kod Nebeskoplavih neće uzeti toliki danak kao kod nekih klubova na drugim krajevima evropskog kontinenta. Zato i nemaju pritisak moranja, što je za sve u klubu mnogo važno.

Ipak, Leonardo se u Parizu smatra revolucionarom. On je po dolasku arapskih vlasnika pokrenuo ceo projekat i učestvovao u dovođenju zvezda poput Zlatana Ibrahimovića, Tijaga Silve, Marka Veratija i ostalih, pa se očekuje da bi mogao da upotrebi svoje pregovaračke sposobnosti kako bi doveo i Sergeja. Ali, to će mu možda biti i najveći izazov dosadašnje direktorske karijere.

Veliku ulogu trebalo bi da ima i odluka Uefe da u narednom periodu ukine finansijski fer-plej kako bi se klubovi oporavili od ekonomske krize zbog globalne zdravstvene pošasti, a kako PSŽ praktično ima neograničena sredstva, imao bi keca u rukavu.

Problem bi moglo da predstavlja to što se Sergej oseća lepo u Rimu, ima važnu ulogu i zahvaljujući njemu klub se bori za titulu u Seriji A i povratak u Ligu šampiona. Bez dileme i sam bi imao veliku želju da napravi korak više u Rimu, ali je projekatu u Parizu nešto što bi moglo da mu donese mogućnost da se bori i za mnogo više...

Podsetimo, Sergej ima aktivan ugovor u Laciju do juna 2023. godine, uz platu od 3.000.000 evra.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×