{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sportski direktor Parižana želi da “ojadi” Lacio
Leonardo je bio u Rimu: Za Sergeja i Marušića 115.000.000 evra! U igri  je i Inzagi

Poraz u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Dortmunda u Nemačkoj mogao bi da označi početak velike revolucije u PSŽ-u. Čak i ako Sveci prođu dalje nemački stručnjak Tomas Tuhel biće pod velikim pritiskom,  najviše od strane sportskog direktora Leonarda, čoveka koji nije nikada bio veliki fan aktuelnog trenera.

Ugledni pariski Lekip ovekovečio je fotografiju sportskog direktora pariskog kluba posle neuspeha u Dortmundu, sa telefonom u ruci, i odmah napravio aluziju o tome da je Leonardo pozvao Rim. Kao i kompletna fudbalska Evropa i operativac PSŽ-a je impresioniran rezultatima Lacija ove sezone i filozofijom fudbala Simeona Inzagija.

Lekip dodaje da Leonardo i dalje održava kontakte sa Maksom Alegrijem, ali i da jednim okom gleda ka Inzagiju. I to iz više razloga. Mladi stručnjak je u Rimu instalirao sistem 3-5-2, i to na gotovo savršen način. Lacio trenutno ima drugi najubojitiji napad u Italiji, i najčvršćču odbranu Serije A. Inzagi ima ugovor sa Rimljanima do 2021. godine, pa Leonardo pažljivo prati situaciju, obzirom da mu mladi trener nije jedina rimska želja.

Sportski direktor PSŽ-a želeo bi da izdejstvuje kompletan paket iz Rima i ubedi Klaudija Lotita da mu proda Sergeja Milinkovića Savića i Adama Marušića.

Intersovanje PSŽ-a za SMS-a nije nikakva novost, posebno ako se ima u vidu da Leonardo ima dobre relacije sa Matejom Kežmanom i da je želeo sjajnog srpskog vezistu dovede za vreme boravka u Milanu. Međutim, Lekip ima saznanja da je bivši član Voždovca i crnogorski reprezentativac u ozbiljnim planovima PSŽ-a. Tome u prilog i podatak da su ljudi iz Pariza, predvođeni Leonardom gledali Marušića u nedavnom derbiju protiv Juventusa. Rođeni Beograđanin je pružio odličnu partiju i doprineo trijufu Nebeskoplavih (2:1).

Marušić se oporavio od povrde butnog mišića i zaigrao za Lacio posle dvomesečne pauze. On ima ugovor sa Laciom do 2022. godine, i njegova tržišna vrednost se kreće oko 15 miliona evra. PSŽ su potrebna pojačanja u odbrani, jer ugovori uskoro ističu Menijeu, Kurozavi i Tjagu Silvi.

Leonardo je boravak u Rimu iskoristio da obnovi interesovanje za Sergeja Milinkovića Savića. Odlične partije srpskog veziste u ovoj sezoni sigurno će uticati na stav Klaudija Lotita, koji se već pokazao kao vrlo tvrd pregovarač kada je u pitanju naredni klub Milinković Savića. Procena Lekipa je da će predsednika Lacija za, igrača koji ima ugovor do 2024. godine, tražiti 100 miliona evra plus bonuse.

(Foto: Reuters)

×