{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lekari iz Premijer lige zabrinuti zbog nastavka sezone

/ Izvor: mozzartsport.com
Od čelnika fudbalskog takmičenja se traži pojašnjenje medicinske zaštite igrača
Lekari iz Premijer lige zabrinuti zbog nastavka sezone

Lekari klubova Premijer ligi postavili su niz pitanja čelnicima takmičenja usled zabinutosti oko nastavka sezone. Jedno od pitanja odnosi se na garancije, odgovornost i pokriće osiguranja ukoliko se igrači zaraze virusom korona. Od Premijer lige se takođe traži vda se pojasne mediciski protokoli zarad dobrobiti igrača.

Ukupno 20 klupskih lekara vodilo je sopstvenu diskusiju o ponovnom pokretanju prvenstva, sa čime su upoznali rukovodstvo Premijer lige. Sa druge strane, može se čuti kako u elitnom takmičenju engleskog fudbala taj potez smatraju prirodnim procesom i načinom za postizanje najboljeg mogućeg protokola.

Takođe, potvrđeno je i da je Premijer liga u pregovorima sa osiguravajućim društvima oko pitanja klupske i lekarske odgovornosti, kao i da će to ove nedelje biti predstavljeno sa članovima Vlade. Država je spremna da preispita svoje mere izolacije kasnije ove nedelje. Premijer liga će narednog ponedeljka glasati o svojim planovima, uprkos tome što su brojni igrači i medicinski radnici izrazili zabrinutost oko toga da li je sigurno vratiti se na teren.

Ako se treninzi nastave pre nego što se pravila socijalnog distanciranja ublaže, igrači će biti testirani na virus korona dva puta nedeljno, a svakodnevno će biti pregledavani simptomi. Tereni će biti optimizovani za socojalno distaciranje, uz visoki nivo higijene. Igrači moraju na treninge da stižu u punoj opremi i nose zaštitnu opremu. Ne smeju se tuširati i jesti u istim prostorijama. Dozvoljen će biti samo osnovni medicinski trentman.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×