{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Poljski klub vidi srpskog trenera kao idealno rešenje za novog šefa struke
no_image.png

Posle dve uspešne sezone u Videotonu, možda je vreme za Marka Nikolića da pređe na novi, viši nivo. U mađarskom klubu je napravio gotovo sve što je mogao, a sada ima poziv da se preseli u jaču ligu – u Poljsku.

Kako piše lokalni list iz Poznanja, Glas Vjelkopoljski, čelnici Leha su kontaktirali Nikolića sa ponudom da preuzme ekipu za narednu sezonu.

Sedmostruki prvak Poljske nije zadovoljan radom akutelnog šefa struke Darijuša Žurava, ekipa je pred poslednja dva kola prvenstva tek na sedmom mestu tabele i gotovo sigurno neće igrati na evropskoj sceni naredne jeseni. Zato se klupsko rukovodstvo bacilo u potragu za novim trenerom, za sledeću sezonu i put ih je, pored ostalih, odveo do Marka Nikolića, stratega mađarskog Videotona i bivšeg trenera Partizana.

Nikolić je prošle sezone osvojio titulu prvaka Mađarske, tek treću u istoriji Videotona, ove jeseni je igrao zapaženu ulogu u grupi Lige Evrope, u veoma teškom društvu sa Čelsijem, PAOK-om i BATE-om, a plasirao se i u finale Kupa, u kojem će klub iz Sekešfehervara pokušati da dođe tek do drugog pehara u istoriji.

Od jednog skromnog kluba, Nikolić je napravio kandidata za trofeje na oba fronta i to nije promaklo ni čelnicima Leha, koji smatraju da im je takav profil trenera potreban za narednu sezonu. Neko ko će ih vratiti u društvo Legije i Lehije, u borbu za trofeje.

Preporuka za srpskog trenera je i uspeh sa Partizanom, sa kojim je osvojio duplu krunu pre nego što je otišao u Videoton.

Kako pišu Poljaci, Marko Nikolić ima jak ugovor sa Videotonom i to je jedino što plaši rukovodstvo Leha da neće uspeti u misiji. Alternativno rešenje je Maćej Skorža, koji je bio već jednom na klupi Leha, a sportski direktor Leha, Tomaš Žonsa, nekadašnji bek Partizana, razgovara i sa nekim, neimenovanim, holandskim stručnjacima.

Foto: Starsport

 

Najnovije vesti


×