{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
"Lepo je kada te navijači poštuju, i danas dobijam njihove poruke preko društvenih mreža", poručuje Francuz
no_image.png

Kada kao stranac na oproštajnoj utakmici, od strane saigrača, dobijete u znak zahvalnosti špalir to znači da se u klubu ostavili dubok trag. Baš takav oproštaj imao je Damijan Le Talek posle dve ipo sezone u Crvenoj zvezdi. Taj period bio je obeležen vrhunskim dostignućem prve Milojevićeve generacije, koja je dočekala proleće u Evropi i nesrećno zaustavljena u dvomeču protiv CSKA.

Imao je Damijan Le Talek i slabija izdanja u Crvenoj zvezdi, ali je kao centralni defanzivac igrao fudbal života i postao član čuvene odbrambene četvrorke. Sasvim dovoljno da u anketi MOZZART Sporta, uz Miloša Degeneka, dobije najviše glasova i zauzme mesto u najboljem timu decenije.

Idealni timovi Zvezde i Partizana u ovoj deceniji

Priznaje da nije očekivao takav rezultat, mada u razgovoru za naš portal kaže da mu navijači Crvene zvezde i danas šalju čestitike i pozdrave putem društvenih mreža.
„Kada sam došao nisam mogao da pretpostavim da će me navijači toliko zavoleti. Za vreme boravka u Crvenoj zvezdi sam odlučno trenirao, trudio sam se da fanovima pokažem koliko mi je stalo da uspem u klubu. Očigledno je da me nisu zaboravili. I sada kada igram za Monpelje, šalju mi često poruke preko društvenih mreža. Lepo je to videti“, poručuje iskusni francuski internacionalac.

Posle loših, pre svega finansijskih, epizoda u Hoverli i Mordovije bivši član Borusije iz Dortmunda je stigao na Marakanu kao velika želja Miodraga Božovića u zimu 2016. godine. Počeo je odlično, zatim patio na poziciji zadnjeg veznog, ali je kao štoper igrao na vrhunskom nivou većinu mečeva. Pamtiće se defanzivna perfekcija na Emirejtsu.
„Osećao sam se odlično u Crvenoj zvezdi. Bio je to, sasvim sigurno, najbolji period u karijeri. Igrao sam i najbolji fudbal. Kada igrate u inostranstvu jako je bitno da budete srećni dok idete ka trening kampu. Meni se to u Crvenoj zvezdi desilo. Bio sam okružen divnim ljudima. Ne samo kada je reč o igračkom kadru. Upoznao sam mnogo sjajnih osoba, radnika u klubu“.

Posebno upečatljive partije Le Talek je pružao u tandemu sa Vujadinom Savićem. Bili su jedna duša u dva tela, kompatibilni i dovoljno iskusni da sakriju jedan drugome mane. Uvek će se lomiti koplja ko je bio bolji deo tog tandema. Makar u javnosti.
„Ne znam da li sam ja najbolji defanzivac koji je igrao u Crvenoj zvezdi poslednjih godina. To mogu da kađu bivši treneri i navijači. Najčešće sam igrao zajedno sa Vujadinom Savićem. On je stvarno poseban igrač. Uticao je da igram bolje. Bili smo, stvarno, odličan tandem“.

Imao je odličnu saradnju Le Talek sa Božovićem i Vladanom Milojević.
„To je tačno, ali sam imao i poseban odnos sa članovima stručnog štaba, pomoćnim trenerima. Oni su mi mnogo pomogli da unapredim igru. Mnogo smo razgovarali, nije mi bilo strano da im izložim problem i privatne prirode. Ako ga imam. Bili smo stvarno porodica“.

Propratio je Damijan Le Talek anketu MOZZART Sporta.
„Neki igrači vanserijske klase nisu u tom timu. Tu mislim na Radonjića, Bena, Donalda i Kangu. Verujemo da bismo svi na okupu ostavili značajan trag u Ligi šampiona. Bili bismo sa svima konkurentni“.

Jasno je šta je prva asocijacija Damijana Le Taleka na Crvenu zvezdu.
„Sjajni navijači. To nikada nisam u životu video“.

Francuz je dobre igre u Crvenoj zvezdi naplatio vrativši se u domovinu, dok je Ugo Vijeira nastavio profesionalni put u Japanu. Trenutno brani boje Žil Visentea, i rado se seća perioda u Beogradu.Među navijačima je ostao upmaćen po golovima u večitom derbiju. Tri puta je pogađao mrežu crno-belih.
„Znam da je to jako bitno za navijače, ali ceo period proveden u Crvenoj zvezdi ostao upmaćen po broju golova. Finansijska situacija u klubu je bila jako loša, ali nije uvek to važno. Atmosfera je bila super. Uživao sam veliko poštovanje navijača, to je zaista najbolji osećaj na svetu. Jedan od lepših perioda u mom životu“, kratak je bio Vijeira.

Najnovije vesti


×