{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lazetić uverava: Menadžerima u Voši – nula dinara! Nikom plata više od 3.500 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 19
Novi sportski direktor Vojvodine zadovoljan učinjenim u prelaznom roku
Lazetić uverava: Menadžerima u Voši – nula dinara! Nikom plata više od 3.500 evra
Nikola Lazetić

Prelazni rok završen pre no što je sezona počela. Pažljivi hroničari dešavanja u fudbalskom klubu Vojvodina morali bi dobro da zagrebu po arhivi ne bi li pronašli poslednji primer takve ažurnosti uprave kluba. Sad, da li će se pojačanja pokazati kao prava sasvim je drugo pitanje, ali sportski direktor Vojvodine Nikola Lazetić je optimista. I posebno ponosan zbog jedne retke stvari u srpskom fudbalu.
Menadžerske provizije za deset novajlija dovedenih ovog leta iznose – nula dinara. Ono što bi po ustaljenoj praksi i vladajućim cenovnicima klub koštalo oko 100.000 do 150.000 eva, ovog leta Vojvodina nije platila ni cent“, slavodobitno će Lazetić u intervjuu za Sportski žurnal.

Svestan da se u srpskom fudbalu zapatila ideja da, kako sam kaže, “ljudi iz klubova i učesnici u transferima za što kraće vreme uzmu što više para i procenata“, Lazetić tvrdi da je u pregovorima sa menadžerima uspeo sve da ih ubedi da se trenutno odreknu dela kolača, jer će se svakako – što je u skladu sa Uefinim propisima – naplatiti kada igrač, tada afirmisan, bude odlazio iz Voše. Osam odsto. Ni odsto više.

Na “Karađorđu“ očigledno žele da istaknu da sada vode računa o svakom dinaru. Pa tako Lazetić iznosi još jedan zanimljiv detalj.
U Vojvodini nijedan igrač, a sada su svi stopostotno u vlasništvu kluba, nema veću platu od 3.500 evra... Na drugoj strani uspeli smo da smanjimo troškove dogovorom oko raskida ugovora sa igračima koji su se našli na transferu listi. Među njima je bilo pojedinaca koji su imali plate i po 6.000 ili 7.000 evra“, kaže Lazetić za Sportski žurnal.

Podsetimo, Vojvodina je ovog leta dovela Nemanju Vučića (Zemun), Đorđa Đurića (Čukarički), Nikolu Drinčića (Radnički Niš), Nemanju Čovića (Proleter), Miodraga Gemovića (Mačva), Petra Bojića (Mladost), Marka Đurišića (Dinamo Vranje) i Jovana Kokira (Partizan).

Otišli su ili idu Milan Đurić, Nikola Srećković, Damir Zlomislić, Daniel Graovac, Aleksandar Mesarović, Aleksandar Mirkov, Vuk Mitošević, Nemanja Ahčin, Damjan Gojkov...

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×