{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srbin je slobodan igrač
Lazar Marković opet kod Crvenih?

Hoće li Belgija oživeti karijeru Lazara Markovića? Možda...

Nekada jedan od najvećih talenata srpskog fudbala se nalazi u slobodnom padu već duže vreme. Minule sezone je popularni Markec od takmičarskih mečeva upisao samo poluvreme u dresu Fulama i nije više dobijao šansu. Godine tavorenja u Liverpulu su ostavile traga i daleko je od onog igrača koji je žario i palio u dresovima Partizana, Benfike i kojeg je Liverpul kupio za 25.000.000 evra.

Česte pozajmice i još češće povrede su unazadile karijeru nekada brzonogog krila. Posle rastanka sa Liverpulom i Fulamom, sada je slobodan igrač i u potrazi za klubom. Šansu mu nude Belgijanci gde je već sa uspehom pola sezone nosio dres Anderlehta. Sada bi mogao da pojača redove Anderlehtovog najvećeg rivala Standarda. Crveni iz Liježa su ozbiljno zagrizli za Markovića javljaju belgijski mediji. Nije prvi put da se pominje njihova zainteresovanost za srpskog ofanzivca, ali čini se da su sada ozbiljniji nego ranije.

Standard je već prodao Razvana Marina u Ajaks za 12.500.000 evra, a očekuje se i zvanična potvrda transfera Muse Đenepoa u Sautempton za preko 20.000.000 evra. Đenepo je krilni napadač i po mnogima najbolji fudbaler Standarda, pa će biti potrebna zamena. Belgijski klub u toj ulozi vidi Markovića ili marokanskog reprezentativca Nabila Dirara iz Fenerbahčea. Srbin je isplativija opcija jer je slobodan, dok bi za Dirara moralo da se plati obeštećenje jer ima još godinu dana ugovora sa Fenerom.

Pre nekoliko nedelja se u belgijskoj štampi pominjalo da je i Gent zainteresovan za Markovića. Izgleda da Belgijanci najviše veruju u oporavak karijere nekadašnjeg srpskog reprezentativca koji ima samo 25 godina i dovoljno vremena da se vrati u nekadašnju formu.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×