{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lavina po predsedniku Lacija: Ako Lotitu treba ova prokleta titula neka mu je

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 40
“Možda neko ne shvata šta se dešava, ovo je kuga”, kaže Masimo Čelino
Lavina po predsedniku Lacija: Ako Lotitu treba ova prokleta titula neka mu je
Klaudio Lotito

Prepucavanje traje već danima. Klaudio Lotito, prvi čovek Lacija i jedan od dva realna kandidata za titlu ako bi se prvenstvo u Italiji zaista i nastavilo, uporno insistira na što ranijem početku treninga jer ne želi da propusti retku priliku da se okiti skudetom. Ostatak Italije uglavnom je u čudu – izuzev kolege iz Napolja Aurelija De Laurentisa – a svejedno nevoljeni Lotito sada je već počeo da mnoge nervira. Predsednik Breše Masimo Čelino, još jedna kontroverzna ličnost italijanskog fudbala, ne bira reči kada priča o Lotitu.
Ova je sezona gotova. Ne treba sad da mislimo o tome kad će fudbal da se nastavi nego kako da preživimo. Treba da budemo realni, ako već pričamo o fudbalu da sve prebacimo za narednu sezonu. Ove se neće igrati više, možda pojedinci još ne shvataju šta se dešava. Ovo je kuga”, počeo je Čelino u izjavi za Korijere delo Sport pre no što je krenuo da udara po Lotitu.

Bez pardona.
Ako Lotito toliko želi taj skudeto eto mu ga. Uveren je da ima nepobediv tim i neka nastavi da živi sa tom idejom. Ako nekome treba ova prokleta titula nek je on uzme. I ne govorim to zato što smo mi poslednji na tabeli, mi smo tu zato što smo zaslužili da budemo na začelju”.

Čelino je takođe digao ruku za dogovor klubova i igrača oko smanjenja njihovih plata, jer u period sezone kada nema prihoda ne može biti ni plata. Bar ne onakvih na kakve su igrači u Seriji A navikli.
Prosto je: jedna trećina prvenstva je propala, jedna trećina plata bi trebalo da ostane neisplaćena. Najlakši način da se situacija ispravi”, kaže prvi čovek Breše uz podsećanje da klubovi ne moraju da misle samo o dobro plaćenim fudbalerima, već i o ostalim zaposlenima kojima život zaista o jednoj ili dve plate.

Inače, i on sam je imao plan da igrače vrate na treninge, štaviše, bio je prvi koji se javio sa tim zahtevom. Međutim, ideja je propala.
Razmišljali smo da vratimo treninge u manjim grupama, sa dvojicom ili trojicom igrača. Desetak malih treninga. Nismo mislili da radimo sa fudbalskim trenerima, već sa kondicionim. Zvali smo ih, ali se niko nije javljao. Poslali smo im i pisma, ali onda se situacija zakomplikovala i ceo ovaj haos je nastao”, pojašnjava Kjelino.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×