{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lalatović ima ideju za kraj Superlige: Bez plej-ofa i plej-auta

/ Izvor: mozzartsport.com, Novosti
Komentari: 19
"Ne želim da pametujem, ima stručnijih, ali ne bih da kidamo igrače u mnogo utakmica", kaže trener Vojvodine
Lalatović ima ideju za kraj Superlige: Bez plej-ofa i plej-auta

Virus korona donela je veliki znak pitanja iznad svih takmičenja, pa tako i iznad Superlige Srbije. Neke su najave da većina klubova planira da se ponovo okupi negde oko 3. ili 4. maja. Trener Vojvodine, Nenad Lalatović, govorio je za Večernje novosti o ovoj temi i tom prilikom istakao ideju na koji način bi ovaj šampionat mogao da se privede kraju.

Strateg Novosađana smatra da bi bilo svrsishodno odigrati četiri preostale utakmice do kraja regularnog dela, ali i završiti Kup Srbije.

To znači bez plej-ofa i plej-auta, pišu Novosti.
"To je samo moje mišljenje. Ne želim da pametujem, ima stručnijih, ali ne bih da kidamo igrače u mnogo utakmica", rekao je Lalatović za Novosti.

Trenutno stanje je takvo da je Crvena zvezda prva na tabeli sa 69 osvojenih bodova, dok je Partizan drugi sa 58. Vojvodina je treća i ima tri boda manje od Partizana.

Lalatović kaže da bi u slučaju da se sve igra po planu bilo mnogo mečeva. A, kako se trener Vojvodine nosi sa ovom novonastalom situacijom?
"Ne pada mi ništa teško, jer sam kao sportista navikao ceo život po karantinima a osim toga "namestio sam glavu", fokusirao sam se - kaže Lalatović. - Po mojoj laičkoj prognozi, možda je više nagađanje, sve bi trebalo da se završi između 1. i 7. maja i želja je da tada počnemo sa treninzima. Međutim, bitnijim smatram da svi budemo zdravi. Svakodnevno se čujem sa igračima, koji treniraju izolovano po posebnom programu, stručnim štabom, ljudima iz kluba", kaže Lalatović.

I dodaje...
"Biće teško kada sve krene, biće potrebne bar dve-tri nedelje za igrače što je mali period, jer predstoji dosta mečeva".

Kako bilo, ako bi se treninzi prema očekivanjima nastavili negde oko 3. maja, a svi računaju da će tako i biti, sezona bi teoretski mogla da krene i krajem tog meseca, uz napomenu da je Uefin predlog da se prvenstva širom Evrope nastave u junu i da se sve završe najkasnije do 2. avgusta.

FOTO: Star Sport

Najnovije vesti


×