{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Raspucanom Fehervaru na noge stiže Diožđer
Lak posao za Fradi

Zbog epidemije virusa korona 25. kolo prvenstva Mađarske odigrava se iza zatvorenih kapija. Ferencvaroš hita ka odbrani trona i u ovoj rundi bi trebalo da ima najlakši posao, a najbliži pratilac MOL Fehervar iliti nekadašnji Videoton, čeka težak izazov...

Grupama Arena poprište je duela lidera i fenjeraša. Koliko je Fradi ozbiljan svedoči podtak da je neporažen na 28 poslednjih duela kod kuće u šampionatu. Jedini je tim u ligi koji nije kapitulirao kao domaćin, sa osam pobeda i tri remija.

Suprotno tome, poslednjeplasirani Kapošvar je nanizao osam poraza, odnosno slavio je jednom na 15 proteklih mečeva, a gol nije dao na šest od minulih sedam utakmica. Još tragičnije Kapošvar prolazi na strani, pošto je na šest prethodnih gostovanja izgubio sa barem dva gola razlike.

Od poraza od Ferencvaroša sredinom februara, MOL Fehervar je igrao u velikoj formi u šampionatu, iako je u mađarskom Kupu izgubio od Zalaegersega pre deset dana. Ipak, onda se ubedljivom pobedom u revanšu plasirao u polufinale. Danas ga očekuje duel sa šestoplasiranim Diožđerom, koji ima želju da uhvati priključak za mestima koja garantuju evropske kvalifikacije.

Na tri protekla ligaška susreta Fehervar je slavio pošto je postigao tri ili više golova, a kako mečevi sa Diožđerom tardicionalno obuhvataju golove na obe strane - to se desilo na sedam od proteklih osam dvoboja - i sada ne treba očekivati mirne mreže.

Gosti su neporaženi na poslednja četiri duela, na kojima su osvojili deset bodova i probudili nade da mogu do viših pozicija. Naročito dobro Diožđer stoji ma strani, gde je vezao šest mečeva bez neuspeha. Na njima je slavio četiri puta, a na prethodna četiri meča kao gost postizao je najmanje dva pogotka.

MAĐARSKA 1 - 25. KOLO

Subota
17.00: (2,00) Honved (3,25) Kišvarda (3,70)
17.00: (1,85) Debrecin (3,50) Zalaegerseg (3,90)
17.00: (1,12) Ferencvaroš (8,00) Kapošvar (16,0)
17.00: (2,20) Mezokovežd (3,15) Puškaš Akademija (3,25)
17.00: (1,90) Ujpešt (3,30) Pakš (4,00)
19.30: (1,70) MOL Fehervar (3,50) Diožđer (4,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×