{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lajpcig neće izvući koliko je hteo za Upamekana, ali zamena stiže bez centa obeštećenja

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Na meti je Pari Sen Žermenov Tangi Kuasi
no_image.png

Ne zna se da li će se i kada sezona nastaviti, ne zna se ni kako će fudbal izgledati posle pandemije korona virusa, posebno zbog toga što se ne zna ni kakve će posledice imati kriza na klubove. Izvesno je da će cene transfera pasti ovog leta zbog čega će verovatno i Lajpcig morati da popusti sa cenom od 60.000.000 evra koliko je u normalalnim okolnostima tražio za 21-godišnjeg štopera Dajoa Upamekana.

Francuza žele Arsenal i Barselona što je obično dobra polazna osnova za finu zaradu, ali Upamekanu ugovor ističe 2021. godine i Lajpcig nema velikog prostora za cenkanje – 60.000.000 je makskimum koji mogu da izvuku jer je toliko izlazna klauzula – pa su Nemci već krenuli da traže zamenu.

Prema saznanjima dobro obaveštenog Bilda već su je i identifikovali u 17-godišnjem Tangiju Kuasiju, koji je u decembru debitovao za prvi tim Pari Sen Žermena i do sada odigrao 13 utakmica i postigao već dva gola.

Takvim partijama je naravno privukao i pažnju drugih klubova, opet i Barselone, ali posle slučajeva Upamekana i Ibrahima Konatea, koji su takođe kao tinejdžeri stigli u Bundeslige i tamo se afirmisali, čini se da mu je potreban međustepenik. Lajpcig je zato idealan izbor.

Julijan Nagelsman ga hoće, hoće ga i Lajpcig, pošto je pored igračkih kvaliteta već ispitan i njegov karakter i navodno je otkriveno da je Kuasi profesionalac u pravom smislu te reči. Zato je i prva meta.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×