{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Lagerbek strepi: Ako se bude igralo bez publike, izgubićemo prednost

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 2
Srbija daleko iskusnija u igranju pred praznim tribinama
no_image.png

/19 dana do Osla.../

Izgleda da se Norvežani mire polako sa činjenicom da će najvažniju utakmicu u poslednjih 20 godina igrati – bez publike. Iako se UEFA još nije oglasila informacijom da se bilo šta oko organizacije meča Norveška – Srbija menja, sve je izvesnije da navijača na polufinalu baraža Lige nacija 26. marta neće biti.

Zaoštravaju se mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona, od kojeg je u Norveškoj obolelo, po poslednjim informacijama, više od 100 osoba. Bez publike će se održati ovog vikenda tradcionalni Holmenkolen festival nordijskih sportova, što je najveći indikator do sada da je i fudbalski duel u baražu u opasnosti.

Svestan je toga i selektor Norveške Lars Lagerbek, koji strepi da će se promeniti stav UEFA do 26. marta. Dovoljno je samo reći da Lagerbek nikad nije izgubio utakmicu na Uleval stadionu otkako je selektor ove reprezentacije.
Bilo bi strašno dosadno ukoliko bismo igrali pred praznim tribinama. Izgubili bismo tu malu prednost koju imamo u odnosu na Srbiju, da igramo pred našim navijačima. Mada, ako je sve to u cilju sprečavanja širenja virusa, onda ćemo morati da poštujemo odluku“, rekao je Lagerbek.

Srbija ide na Euro - kvota 2,70

Strateg Norvežana dodaje da je utakmica bez publike potpuno drugačije okruženje i da igračima nije lako da se na to naviknu.
Ovo bi mogao da bude psihološki test za fudbalere. Retke su ovakve situacije i videćemo ko će se bolje snaći. Na terenu će moći sve da se čuje, sve je potpuno drugačije. Srbija se čak možda i bolje od nas snađe, ali naši momci su posvećeni tome da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, a uslovi će, kakvi god da budu, biti jednaki za sve“, podvukao je Lars Lagerbek.

A, što jeste – jeste. Srbija je verovatno „prvak sveta“ po broju odigranih utakmica bez publike poslednjih godina. Bilo bi očekivano da se u takvom ambijentu bolje snađe od Norvežana...

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×