{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ukoliko Guangdžou RF zaustavi Peking Guan, a lider Guangdžou slavi onda je prvenstvo rešeno (12.35)
Kuva u Kini: Piksi kruniše Kanavara

Kuva u Kini. Dve runde do kraja šampionata sve je otvoreno u borbi za titulu, a nije poznato ni ime još jednog putnika u niži rang. Guangdžou je na pol-poziciji, dva koraka iza njega je Peking Guan, a četiri branilac trona Šangaj SIPG. Ta tri tima osigurala su i plasman na međunarodnu scenu, pošto četvrtoplasirani Šandung ne može da ih stigne, a u Drugu ligu ide očajni Peking Ženhe.

Vodeća trojka u okviru 29. pretposlednjeg kola Superlige Kine danas gostuje, ali po svemu sudeći ima lak zadatak. Lider Guangdžou koji predvodi Fabio Kanavaro, a na terenu dominiraju Paulinjo, Elkeson i Taliska, ide na noge Hebeiju, koji je prebrinuo sve muke oko opstanka. Veterani Havijer Maskerano i Ezekjel Laveci uspeli su da održe klub u najjačem nacionalnom takmičenju, međutim, teško da mogu da izađu na kraj sa najubedljivijim gostom. Guangdžou ne može da se pohvali naročitom formom, mada treba napomenuti da je pre četiri dana slavio kod kuće u možda i ključnom meču sezone. Kanavarovi izabranici porazili su Šangaj SIPG sa 2:0, stavili jednu ruku na pehar prvaka i ujedno udaljili rivala od šanse za krunu. Statistika kaže da je Guangdžou igrao 3+ na osam prethodnih gostovanja, dok je isti znak zaokružen i na proteklih sedam susreta Hebeija.

Peking Guan je vrebao šansu iz prikrajka, delovalo je u jednom delu takmičenja da ima priliku da se okiti lovorikama, međutim neuspeh na svom stadionu protiv Šangaja SIPG sredinom oktobra, sva je prilika, bio je presudan. Sedrik Bakambu i Renato Augusto su na visini zadatka, mada će se sada nameriti na "kralja golova" Erana Zahavija. Guangdžou RF Dragana Stojkovića Piksija ima sezonu za zaborav, ali redovno uspeva da zatrese mrežu i kao takav je spreman da napravi probleme. Na utakmicama RF-a u proseku pada 4,29 pogodaka, a poslednjih 13 duela nije završio sa manje od tri. Toliko je viđeno i na minulih šest međusobnih dvoboja Pekinga i Guangdžoua, a zanimljivo je da su oba tima postigla isti broj golova, s tim da ih je Piksijeva četa primila gotovo tri puta više.

Vitor Pereira je prošle godine uspeo da prekine dominaciju Guangdžoua, ali sasvim izvesno neće uspeti da je uspostavi. Šangaj SIPG je četiri koraka udalje od lidera i teško je očekivati da Kanavarovi puleni kiksnu na oba preostala duela. Šangaj očekuje gostovanje prežaljenom fenjerašu Peking Ženheu, koji je poražen na osam proteklih domaćinstava i doživeo je neuspehe ne četiri minula dvoboja sa SIPG-om. Dvojka se ne dovodi u pitanje, kao i verovatno činjenica da će Marko Arnautović, Oskar i Hulk ostati na trećem mestu.

U borbi za opstanak najlošije stoji Šenžen, pošto ima dva boda manje od Tjenđin Đuenđena. Šenžen je danas domaćin Henanu i favorit je, ali je ključan podatak da ga u poslednjem kolu očekuje duel sa Šangajem SIPG i tu verovatno ne može da računa na bodove. Tjenđin je domaćin Dalijenu, a potom u finalnoj rundi gostuje Đengsuu.

KINA 1 - 29. KOLO

Sreda
12.35: (12,0) Peking Rene (7,00) Šangaj SIPG (1,17)
12.35: (2,45) Čungćing (3,30) Vuhan (2,70)
12.35: (6,75) Guangdžou RF (4,60) Peking Guan (1,40)
12.35: (10,0) Hebei (6,25) Guangdžou (1,22)
12.35: (1,40) Šandung (4,40) Tjenđin Teda (7,00)
12.35: (2,65) Šangaj Šenhua (3,05) Đengsu (2,65)
12.35: (1,57) Šenžen (3,80) Henan (5,50)
12.35: (1,67) Tjenđin Đuenđen (3,70) Dalijen (4,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Najnovije vesti


×