{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kuluševski oterao Bernardeskija iz Juventusa

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Pitanje je samo gde će
Kuluševski oterao Bernardeskija iz Juventusa
Federiko Bernardeski

Nije baš da nije dobio šansu, odigrao je više od 1.000 minuta, jedno mesec dana je jesenas bio redovan u u startnih 11, ali objektivno se nije proslavio. I po svemu sudeći Federiko Bernardeski je završio avanturu u Juventusu. Pominje se ta mogućnost već nekoliko meseci, sad su izgleda u Torinu i presekli: 26-godišnje krilo će na leto biti prodato, javlja italijanski Skaj i njegov stručnjak za transfer Đanluka Di Marcio.

Više je razloga za takav potez Stare dame. Prvo, Bernardeski nije oduševio otkako je na leto 2017. za obeštećenje od 40.000.000 evra stigao iz Fjorentine. Pride, Juve je u januaru već kaparisao Dejana Kuluševskog, koji je i dalje na pozajmici u Parmi mada je zvanično bio pod ugovorom sa Atalantom. Juve ga je platio 35.000.000 evra.

Na kraju – i ne najmanje bitno – tu je i cela ova situacija sa korona virusom. Naredne sezone biće manje para za sve, već su se u Torinu igrači privremeno odrekli četiri mesečne plate, i neće ni Juve moći da toleriše igrače koji mu objektivno nisu neophodni.

Dakle, Bernarderski definitivno ide. Pod uslovom naravno da mu Juve nađe kupca. Zimus se pominjalo da je Milan zainteresovan, ali je pitanje koliko bi Rosoneri mogli da izdvoje. Pride, Fjorentina je zadržala 10 odsto od naredne prodaje Bernardeskija, a svi će ovog leta trošiti manje no što je uobičajeno.

Nema sumnje da će Juventusu morati da istrpi određen minus. Ali bolje i određen minus nego da dalje baca pare na igrača koga Mauricio Sari jednostvno ne vidi u timu.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×