{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Odbor za hitna pitanja FSS sastaje se posle meča sa Litvancima
Krstajić strepi od utorka
Mladen Krstajić i Slaviša Kokeza

Rezultatski krah u Lavovu i igra bez glave i repa otvorili su niz, po svemu sudeći, bolnih tema u fudbalskoj Srbiji, a kao centralno pitanje postavlja se da li posle petarde u trećem kvalifikacionom kolu za plasman na Prvenstvo Evrope zaslužuje Mladen Krstajić da ostane na funkciji selektora A tima. Javnost je nestrpljiva, čeka odgovre, nada se određenim potezima, a za to vreme čelnici Fudbalskog saveza Srbije spuštaju loptu na zemlju i čekaju da prođe naredni meč sa Litvanijom.

Ima rezona, jer ostala su samo dva dana do utakmice na stadionu „Rajko Mitić“, deluje da nema vremena za nekom šok-terapijom, ishitrenim potezom koji bi još više mogao da produbi ožiljke iz Ukrajine i zato će se sačekati kraj junskog ciklusa. A onda sledi – analiza. Lomće se koplja, možda baš oko pitanja selektora, već naredne sedmice.

Prema saznajima MOZZART Sporta, Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije sastaće se posle meča sa Litvancima, kako god da se završi, i na njemu razmatrati šta se to desilo u petak veče. Krucijalno: da li Mladen Krstajić nastavlja misiju na klupi državnog tima ili je vreme za promene. Možda, ne? Jer bilo je u bližoj prošlosti slilčnih lomova, pa su čelnici stajali iz selektora, kako god da se zvao, nisu na prvu loptu posezali za rokadom. Mada, nije da sad nema materijala. I nije da je samo problem ta jedna utakmica u Lavovu.

Važna odluka o sudbini Mladena Krstajića u rukama je tela koje čini šest članova. U njemu su predsednik Saveza Slaviša Kokeza, potpredsednik Nenad Bjeković, a tu su još Dragan Simović, doskorašnji čelnik subotičkog Spartaka, potom Slobodan Ilić, dugo godina prisutan u čaanskom Borcu, Novica Tončev iz sudruličkog Radnika, zaključno sa nekadšanjim selektorom Ilijom Petkovićem. Moguće je da će do utorka, kad se očekuje sastanak Odbora, biti konsultovani potpredsednik Marko Pantelić i sportski direktor Darko Kovačević, kao i još neki, veruje se, uticajni ljudi u našem fudbalu, ne bi li se ovo pitanje raščivijalo.

Šta bi mogao da odluči Odbor za hitnja pitanja – teško je reći. No, ako je nešto hitno, urgentno, znači da stvar „gori“. Zato će Mladen Krstajić biti na žeravici. Štagod da uradi u ponedeljak veče, protiv Litvanaca, pa čak i da preživi taj sastanak u utorak, selektoru će beleg iz Ukrajine ostati za sva vremena.

FOTO: MN Press

Najnovije vesti


×