{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Krimi-triler iz Barselone: Trgovina organima ili rođakova jetra za Abidala?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Ponovo je aktuelno
Krimi-triler iz Barselone: Trgovina organima ili rođakova jetra za Abidala?

Taman se sve smirilo. Ili su bar tako mislili u Barseloni. Ali “gospođa Ortega”, kako mediji oslovljavaju nadležnog tužioca, nije odustajala. Prisluškivani razgovori ponovo su podigli prašinu. Prijatelj bivšeg predsednika Barselone Sandra Rosela je bio neoprezan.
On ide protiv nas. A mi smo mu kupili nelegalnu jetru i rekli da je od njegovog rođaka! Od rođaka!”, požalio se neimenovani čovek u razgovoru sa Roselom.

U međuvremenu je Rosel otišao, a predsedničku funkciju na stadionu Kamp Nou preuzeo je Đozep Marija Bartomeu, koji je Erika Abidala postavio za direktora fudbala. Međutim, ovde se ne priča o fudbalu. Ovde se priča o jetri.

Podsetimo, Abidalu je 2012. presađena jetra. Donator je bio rođak Žerar Arman, koji i dalje tvrdi da je potpisivao neke silne ugovore i to pred sudijom, baš da bi sve bilo transparentno. Kaže i da je 2018, nakon što je i drugi put otvorena istraga u ovom slučaju (prvi put je obustavljena zbog nedostatka dokaza), išao na ultrazvuk kako bi sve proverio i da su pregledi pokazali da mu zaista fali deo jetre što je dokaz da je jeste donirao.

Abidalov otac je inače brat Armanove majke. Viđali se jesu po porodičnim okupljanjima, ali ne previše često i nisu toliko blistki. Arman tvrdi da od Abidala nije dobio ni centa, niti je tražio. Želeo je kaže samo da spasi rođaka. U intervjuima koje je davao prošlog leta rekao je i da i dalje radi u istoj fabrici, u tri smene po osam sati.

Međutim, španski istražni organi ne odustaju. Roselov prijatelj im je dao osnova da ponovo otvore istragu. Oni zaista veruju da su Barsini rukovodioci jetru kupili na nelegalnom tržištu organa. Ozbiljne sumnje.

Arman je u petak i bio u Barseloni na detaljnim pregledima koji bi trebalo da otklone sve sumnje. Kad iste prođe i sam Abidal naravno.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×