{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Krenula i Zvezda, Stanković poručuje: Samo da se igra, u bilo kojoj formi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 37
“Jedva čekamo da vidimo navijače”, kaže trener Zvezde
Krenula i Zvezda, Stanković poručuje: Samo da se igra, u bilo kojoj formi

Došao je taj dugo čekani 4. maj. Počeli su treninzi srpskih fudbalskih klubova, a na teren je izašao i šampion Crvena zvezda.

Posle skoro dva meseca od poslednje utakmice, protiv Napretka na Marakani (3:0) crveno-beli su se našli zajedno. Doduše, podeljeni u četiri grupe, pod komandom stručnog štaba koji predvodi Dejan Stanković.

Laknulo je i treneru Zvezde, čoveku koji je gotovo ceo život svakodnevno bio na fudbalskom terenu, što je ponovo na “zelenom polju”.
Bitno je da smo se ponovo okupili, da mašinerija kreće polako da radi. Ovo je znak da polako pobeđujemo korona virus. Poštujemo ono što su nam preporučili, koncentrisani smo u toku rada na sve mere. Moram da naglasim da je država uradila pravi posao da sačuva sve nas i da smo se u rekordnom roku mi sportisti vratili na teren. Sport će se polako probuditi, pre svega počinje normalniji život. Ovo kažem jer znam šta se dešava u Italiji, mi smo kasnije od njih ušli u pandemiju, a mnogo ranije izlazimo iz njega”, rekao je Stanković pred početak treninga na Marakani.

Šef struke crveno-belih je javno pohvalio pulene za pokazani profesionalizam u prethodna skoro dva meseca bez pravih treninga.
Ispoštovali su sve programe koje smo im slali, stalno smo bili u komunikaciji, kako telefonskoj, grupama na mrežama i video-pozivima koje smo imali svake nedelje i u njima koristili priliku da se vidimo, pozdravimo, da se našalimo”.

Ceo igrački kadar šampiona Srbije radio je danas podeljen po grupama. Kako je u Nemačkoj, Austriji, zemljama u kojima timovi uveliko rade, tako je počelo i na Marakani.
Igrači su radili u tri grupe, a golmani odvojeno u četvrtoj, oni imaju svoj program. Fudbal je naš posao i radimo ga sa zadovoljstvom, pogotovo posle duge pauze i pogotovo zbog razloga koji su doveli do toga. Znači nam  što smo zajedno, nije bilo teško organizovati grupe jer su momci fenomenalni, kao osobe pre svega. Adaptiramo se na sve situacije, pa i na ovu. Čekamo da vidimo kako će se igrati, da li će se igrati. Ja sam ubeđen da bi trebalo da se igra u bilo kojoj formi. Mi smo spremni na bilo koji zahtev”.

Šef struke Crvene zvezde je siguran da prinudna pauza neće zaustavili nalet njegovog tima.
Krivo nam je bilo prvih dana posle prekida lige i ulaska u vanredno stanje, jer smo taman uhvatili zalet, počeli da lepše i konkretnije igramo. Ali, pauza nas neće zaustaviti, ciljevi su jasni, principi su jasni, tako da ćemo se osvežiti, malo ojačati, momci će biti spremni za bilo kakvu formu takmičenja u nastavku prvenstva. Mi jedva čekamo da vidimo navijače i da ih podravimo”, poručio je Dejan Stanković.

Foto: Starsport

Najnovije vesti


×