{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kraj Anžijevog sna? Sulejman Kerimov okreće novi list u Dagestanu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Izveštaji iz Rusije kažu da se superbogati klub sprema da proda većinu igrača, dok je trener Rene Melenstin dobio otkaz posle samo 16 dana na klupi kluba iz Mahačkale
no_image.png
""

Koliko imaju para toliko nemaju strpljenja – ruski oligarsi drže neke od najvećih evropskih klubova i svi imaju istu politku – žele sve i odmah, bez ikakvih izgovora i prava na grešku. Najbolji primer za to je Roman Abramovič, ali izgleda da je Sulejman Kerimov još impulsivniji od svog poznatijeg "kolege". Vlasnik Anžija iz Mahačkale, iznerviran slabim startom kluba u Premijer ligi Rusije i lošim odnosima između igrača, odlučio je da proda ključne igrače. Prva žrtva loših rezultata je holandski stručnjak Rene Menstin koji je otpušten posle samo 16 dana na poslu. Novi trener kluba je Gadži Gadžijev, doskorašnji šef stručnog štaba Krila Sovjetov.

Tim iz Dagestana je osvojio samo dva boda u četiri utakmice iako je važio za jednog od favorita za osvajanje šampionata i to je kap koja je prelila čašu - očigledno male zapremine - Sulejmana Kerimova. On je u januaru 2011. godine kupio klub koji je osnovan 1991. godine i izgleda da mu je već dojadilo da Orlovi gledaju u leđa ekipama iz Moskve, Rubinu i Zenitu. Tako da će doći do promene politike kluba i Anži više neće imati ambiciju da postane "superklub" koji dovodi najveće svetske zvezde poput Semjuela Etoa, već će se okrenuti ka lokalnim, domaćim igračima.

Ovo je potvrdio i predsednik kluba Konstanin Remčukov.
"Glavna vest je da će Anži proći kroz reformaciju. Mnoge od naših skupih zvezda će napustiti klub i naš budžet će biti oko 50 miliona evra. Nismo uspeli da postignemo brz uspeh i sada će Anži razviti svoju akademiju", izjavio je Remčukov.        

Dodatni razlog ovoj odluci je i loše zdrastveno stanje oligarha koji je uložio 150 miliona evra u klub, zbog kojeg on mora da izbegava stresne situacije. On je ujedno i glavni "krivac" zbog kojeg Anži trenutno ima najskuplji tim u Rusiji, vredan 205 miliona evra. Drugi je Zenit, čija se ekipa vrednuje na 197 miliona, dok  je CSKA iz Moskve treći, a njihovi igrači skupa vrede 171 milion evra.

Najbliži odlasku iz kluba je Igor Denisov, koji je uz  Etoa okarakterisan kao glavni krivac za lošu atmosferu u svlačionici. Pored njega na izlaznim vratima Anži-Arene nalaze se i Juri Žirkov i Aleksandr Kokorin, iako su Denisov i Kokorin dovedeni ovog prelaznog roka. 

Za koga će onda zaigrati Eto, Vilijan, Lasana Dijara, Busufa, ŽusilejSamba, Lacina Traore... – možda za Abramovičev Čelzi ili Monako Dimitrija Ribolovljeva.

Barem dok i njima ne dosade njihove igračke.

(FOTO: Action images)

Najnovije vesti


×