{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ovnovi sa ivice ambisa uzleteli do finala
Krah Bjelsinog Lidsa: Derbi sve okrenuo i ide na Vembli

Sve je imao Lids u rukama i bez svega je ostao! Kao u stihovima Đorđa Balaševića: Sve je imao, ništa imao nije... Marselo Bjelsa je nemo gledao kako mu se ruši svet, kako Derbi kaunti pravi potpuni preokret nasred Eland rouda i odlazi u veliko finale baraža za Premijer ligu – 4:2.

Umesto velikog slavlja koje je bilo spremno na Eland roudu posle pobede u prvoj utakmici (1:0), desio se neobjašnjiv krah. Čak je Lids poveo i u revanšu, golom Stjuarta Dalasa u 24. minutu i delovalo je da je to – to.

Ima neko fudbalsko pravilo, koje se nigde ne može pročitati, ali uvek se oseti na koži, da tim koji u poslednjem minutu poluvremena primi gol ili u prvom minutu nastavka, da doživi potpuni pad, da se ugasi kao daljinskim upravljačem... Neobjašnjivo, ali istino.

I to se desilo Lidsu. Odnosno, Derbiju. I to oba slučaja! Džek Meriot je u 45. minutu izjednačio, a Mejson Maunt u 46, prvom minutu nastavka, doneo vođstvo Ovnovima. Za 60 sekundi sve se okrenulo naglavačke za Derbi.

 

Poveli su gosti 3:1, Lids smanjio na 3:2 i vratio nadu, malo crvenila u obrazima, koje mu je na kraju totalno ugasio Gaetano Berardi, koji je dobio crveni karton u 74. minutu.

Samo se čekala egzekucija i stigla je. Džek Meriot, koji je pokrenuo preokret Derbija, stavio je tačku na pobedu – 4:2.

Derbi kaunti ide u veliko finale baraža. Na Vembliju 27. maja čekaće ga Aston Vila.

 

 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×