{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mada je Uli Henes odbio da mu garantuje posao...
Kovač kao Bekenbauer: Znam da ostajem i sledeće sezone

Emotivno popodne za Nika Kovača. Hrvatski trener je osvojio prvu šampionsku titulu u Nemačkoj i to pred 75.000 razdraganih navijača Bajerna na spektakularnom oproštaju od crvenog dresa Franka Riberija i Arjena Robena, ali će neizvesnost oko njegove budućnosti na klupi Bavaraca i dalje trajati, barem do seldećeg vikenda i finala Kupa u Berlinu protiv Lajpciga.

Nije krio suze Kovač zbog uspeha svog tima u turbulentnoj sezoni u kojoj su ga mnogi već jednom smenili u oktobru prošle godine kada se Borusija odlepila na prvom mestu, ali je agilnim radom i sjajnom prolećnom formom uspeo da sačuva Salataru u Minhenu.

Što se tiče budućnosti, Hrvat je uveren da će i seledeće sezone sedeti na klupi minhenskog tima. Najvatreniji navijači ovog tima danas su ga podržali transparentom tokom utakmice sa Ajntrahtom tražeći da ostane, dok se Kovač pohvalio pred kamerama Skaja informacijom "iz prve ruke".

Novinar ga je pitao: "Da li su vam Rumenige i Henes rekli da nastavljate posao i sledeće sezone?", na šta je trener Bajerna odgovorio:
"Hm, da, hajde da kažemo da je tako."

Ipak, sam Uli Henes nije želeo da se izjasni danas o budućnosti trenera, pa nas očekuje jako zanimljiva nedelja u Minhenu.
"Nije vreme da sada pričamo o treneru i ne želim više ništa da govorim na tu temu", rekao je Henes.

Zanimljivo, Kovač je danas ušao i u legendu Bajerna, kao drugi čovek koji je i kao igrač i kao trener osvojio šampionsku titulu. Pre njega to je učnio samo Franc Bekenbauer, ali opet nema garancija da će sedeti na klupi i sedeće sezone, pa i da uzme duplu krunu.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×