{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kostakurta vratio film: Pitajte Maldinija, Nestu, Kanavara i ostale, svi su mrzeli da igraju protiv Ronalda

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
“Ronaldo je bio pravi ser...a, uživao je da nas gleda kako jedemo travu”
Kostakurta vratio film: Pitajte Maldinija, Nestu, Kanavara i ostale, svi su mrzeli da igraju protiv Ronalda
©​AFP

Gotovo sve diskusije o tome ko je najbolji fudbaler svih vremena svodi se na isti zaključak - da nije imao staklena kolena Ronaldo Fenomeno bi bez konkurencije bio za klasu ispred svih. 

Međutim, teške povrede, u kombinaciji s brazilskim temperamentom i slobodnijim duhom doveli su ga do toga da zamalo bude najbolji u istoriji. I pored toga bio je i ostao idol svih generacija i jedan od najtežih protivnika na terenu. Pamte se i dalje reči Siniše Mihajlovića, kada "Ronaldo krene u kontranapad, a Nesta i on sami u odbrani", što je samo pokazivalo koliko je legendarni Zuba ostao urezan u sećanjima odbrambenih igrača u zlatno vreme Serije A. 

Velike duele svojevremeno je s njim vodio i Alesandro Kostakurta, čuveni defanzivac Italije i Milana. Zato se u razgovoru za italijanski Skaj prisetio kako je to bilo voditi bitku protiv neponovljivog Zube...
“Bio je snažan i zbog njega smo svi izgledali loše. Pravi ser...a, znate, pošto je uživao u tome da gleda nas defanzivce kako jedemo travu za njim“, priseća se Kostakurta.

Podsetio je čovek koji je celu karijeru posvetio Rosonerima na činjenicu da je u vreme kada je Ronaldo špartao zelenim površinama širom Čizme Serija A bila riznica najboljih defanzivaca planete...
“Svi najbolji defanzivci moje generacije, poput Maldinija, Neste, Kanavara i Ferare, svi oni će vam reći da im je najteže bilo da čuvaju Ronalda. Inače sam noću spavao mirno, osim noć pre nego što treba da se sastanem s njim na terenu. Uživao je u fudbalu, imao tehniku kakvu nikada niko nije, čak sam zbog njega završio na travi mnogo puta“, seća se Kostakurta.

Kakva vremena...

Foto: ©AFP

Najnovije vesti


×